НБРМ Проекцијата за домашниот бруто производ ќе биде помалa од 2 5 проценти

НБРМ: Проекцијата за домашниот бруто-производ ќе биде помалa од 2,5 проценти

Локално | пред 5 месеци

По падот на економската активност на домашниот бруто-производ (БДП) во второто тримесечје, показателите за третиот квартал даваат различни сигнали, се вели во заклучокот по одржување на редовната седница...

Песимизам во НБРМ  проекцијата за раст од 2 5 тешко остварлива

Песимизам во НБРМ – проекцијата за раст од 2.5% тешко остварлива

Денар | пред 5 месеци

Песимизам во Народната Банка. Проекцијата за економски раст од 2.5% до крајот на годинава е тешко остварлива, заклучи Комитетот за монетарна политика. „Поволни движења се забележуваат во градежниот сектор...

Поволни движења во градежниот сектор и трговијата во третиот квартал

Поволни движења во градежниот сектор и трговијата во третиот квартал

+Инфо | пред 5 месеци

Различни сигнали за економската активност покажуваат податоците со кои располага Народната банка (НБРМ). „Поволни движења се забележуваат во градежниот сектор и трговијата, а воедно поволни се и сигналите...

НБРМ Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

НБРМ: Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

A1on | пред 5 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на РМ одлучи денеска на аукција да понуди благајнички записи во износ од 25.000 милиони денари, на ниво на достасувањето од септемвриската...

НБРМ Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

НБРМ: Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

Канал 5 | пред 5 месеци

- Постојните економски и финансиски услови, како и постоечките ризици укажуваат дека постојната монетарна поставеност засега е соодветна. Екстерната позиција гледана преку остварувањата кај тековната сметка...

НБРМ Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

НБРМ: Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал ...

Нова Македонија | пред 5 месеци

НБРМ: Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на РМ одлучи денеска на аукција да понуди благајнички записи во...

НБРМ Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

НБРМ: Градежниот сектор и трговијата со поволни движења во третиот квартал

ТВ Нова | пред 5 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на РМ одлучи денеска на аукција да понуди благајнички записи во износ од 25.000 милиони денари, на ниво на достасувањето од септемвриската...

НБРМ понуди на аукција благајнички записи во износ од 25 000 милиони денари

НБРМ понуди на аукција благајнички записи во износ од 25.000 милиони денари

Фактор | пред 5 месеци

На 10 октомври 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

НБРМ Намалена депозитната база на банките во септември

НБРМ: Намалена депозитната база на банките во септември

Бизнис инфо | пред 5 месеци

Првичните монетарни податоци за септември 2017 година покажуваат намалување на депозитната база на банките на месечна основа, предизвикано од падот на корпоративните депозити, додека штедењето на населението...

НБМ Има ризик дека растот на БДП ќе биде 2 5 проценти годинава

НБМ: Има ризик дека растот на БДП ќе биде 2,5 проценти годинава

Newsroom | пред 5 месеци

Има надолни ризици за раст на македонската економија од 2,5 проценти годинава, смета Народната банка (НБМ). Ризиците ги правдаат со понискиот раст во првата половина од годината. Се тврди дека во третото...

НБРМ Можно е да не се оствари проектираниот раст на БДП од 2 5 отсто

НБРМ: Можно е да не се оствари проектираниот раст на БДП од 2,5 отсто

Пост | пред 5 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка одлучи денеска на аукција да понуди благајнички записи во износ од 25.000 милиони денари, на ниво на достасувањето од септемвриската аукција,...

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Бизнис вести | пред 5 месеци

На 10 октомври 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

Интервју со Димитар Богов гувернер на Народната банка на Република Македонија

Интервју со Димитар Богов-гувернер на Народната банка на Република Македонија

Денар | пред 5 месеци

Денар: Како ја оценувате макроекономската состојба во Македонија? Макроекономската состојба во Македонија во првата половина на 2017-та година во голема мера беше под влијание на политичката нестабилност...

НБРМ Поволни движења во градежништвото и трговијата неповолни во индустријата

НБРМ: Поволни движења во градежништвото и трговијата, неповолни во индустријата

Вечер | пред 5 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на РМ одлучи денеска на аукција да понуди благајнички записи во износ од 25.000 милиони денари, на ниво на достасувањето од септемвриската...

Народна банка Можно е да не се остварат проекциите за пораст на БДП од 2 5

Народна банка: Можно е да не се остварат проекциите за пораст на БДП од 2,5%

еМАГАЗИН | пред 5 месеци

По падот на економската активност на БДП во второто тримесечје, високофреквентите показатели за третиот квартал даваат различни сигнали. Поволни движења се забележуваат во градежниот сектор и трговијата,...

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Банкарство | пред 5 месеци

На 10 октомври 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност