Македонците по 30 години ќе го стигнат сегашниот европски стандард

Македонците по 30 години ќе го стигнат сегашниот европски стандард

Локално | пред 6 месеци

На граѓаните на Македонија ќе им треба дури 30 години да го достигнат евроспкиот животен стандард, под услов годишниот економски раст во земјава да е 4, а во ЕУ 2 отсто. Ова прогноза е објавена во најновата...

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции и за раст на компаниите ВИДЕО

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции и за раст на компаниите ВИДЕО

+Инфо | пред 6 месеци

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија...

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Макфакс | пред 6 месеци

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија...

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

A1on | пред 6 месеци

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија...

Рамноправна поддршка за компаниите

Рамноправна поддршка за компаниите

МТВ 1 | пред 6 месеци

На 27-ми септември ќе почне проектот на дуално средно образование инициран од странските компании членки на Македонско- германското стопанско здружение, за да се надополни потребата од стручна работна...

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Точка | пред 6 месеци

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија...

Германските бизнисмени во земјава стручно ќе ги образуваат македонските кадри

Германските бизнисмени во земјава стручно ќе ги образуваат македонските кадри

24 вести | пред 6 месеци

Недостасуваат стручни работници, поевтини и долгорочни камати за стопанството, субвенции за транспортната фела и олеснување за ЦЕМТ дозволите. На ова се пожалија претставаниците на компаниите членки на...

Бавен раст на животниот стандард

Бавен раст на животниот стандард

24 вести | пред 6 месеци

На граѓаните на Македонија ќе им треба дури 30 години да го достигнат евроспкиот животен стандард, под услов годишниот економски раст во земјава да е 4, а во ЕУ 2 отсто. Ова прогноза е објавена во најновата...

Домашното производство клучно за развој на економијата

Домашното производство клучно за развој на економијата

Телма | пред 6 месеци

Прво треба да се сменат убедувањата а потоа да се премине на сериозни чекори за развој на економијата, вели експертот од Виенскиот институт Владимир Глигоров.  Според него погрешно и неодржливо е размислувањето...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

ТВ Нова | пред 6 месеци

Со пакет нови мерки ќе се привлекуваат странски инвестиции и ќе се поддржуваат тековните. Условите ќе бидат еднакви како за странските така и за домашните компании, најави премиерот Зоран Заев на денешната...

Заев најави нови мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нови мерки за привлекување странски инвестиции

Р.С. Европа | пред 6 месеци

Утре ќе биде објавен нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции кои, изјави премиерот Зоран Заев, истакнувајќи оти тие претежно ќе бидат наменети за нови инвеститори, но ќе се однесуваат и за...

Експерти Извозот е клуч за развојот на Македонија

Експерти: Извозот е клуч за развојот на Македонија

Алсат-М | пред 6 месеци

Граѓаните на Македонија трошат, а странците инвестираат. Оваа навика мора да се промени ако сакаме Македонија да стане силна извозно ориентирана економија, констатира професорот Владимир Глигоров од Виенскиот...

За европски стандард раст од 4 и фокус на домашните фирми

За европски стандард, раст од 4% и фокус на домашните фирми

МТВ 1 | пред 6 месеци

За 30 години македонските граѓани може да живеат со европски стандард, ако бруто домашниот производ во наредниот период изнесува четири проценти, а растот во ЕУ околу два насто. Странците и технологијата...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

A1on | пред 6 месеци

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско...

Владата најави сет мерки за компаниите кои ќе испорачаат раст за Македонија

Владата најави сет мерки за компаниите кои ќе испорачаат раст за Македонија

Фактор | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Oва денеска го најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. Мерките се за  компаниите кои можат да испорачаат раст и прогрес на...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Канал 5 | пред 6 месеци

Утре ќе биде објавен и пакет мерки за  поддршка на странските компании. Ќе содржат три главни столба – за поддршка на гринфлд и браунфилд инвстиции, за компании што веќе работат за да продолжат и понатаму...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

ТВ Нова | пред 6 месеци

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското...

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

ТВ Нова | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. За да се постигне тоа...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

A1on | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

+Инфо | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата, најави денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. Мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните...

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

Нова ТВ | пред 6 месеци

Премиерот Зоран Заев заедно со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании, членки на Македонско – германското стопанско здружение, за време...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

24 вести | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев  најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните...

Глигоров Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

Глигоров: Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

+Инфо | пред 6 месеци

За 30 години, македонските граѓани можат да го достигнат европскиот стандард на живот, ако во наредните години се обезбеди раст на домашниот бруто производ ( БДП) од 4 отсто, а растот во ЕУ да биде 2 отсто,...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Канал 5 | пред 6 месеци

- Продолжуваме да ви служиме во надминување на сите проблеми. Сметајте на нашата поддршка за секоја ваша идеја тука сме да ја охрабриме. Ако не се најде решение во прв чекор, сигурно ќе се најде во втор,...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Алсат-М | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Локално | пред 6 месеци

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско...

Виенски институт за економија Македонија ќе ја стигне Европа за 30 години

Виенски институт за економија: Македонија ќе ја стигне Европа за 30 години

ТВ 21 | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години, доколку во наредните години има раст на Бруто домашниот производ за 4 проценти, а растот во ЕУ ќе биде 2 проценти, пресметал...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

+Инфо | пред 6 месеци

Континуирано подобрување на условите за странските инвеститори во земјава најави  премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското стопанско здружение....

Глигоров За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

A1on | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Владата утре ќе објави план за економски развој

Владата утре ќе објави план за економски развој

Сител | пред 6 месеци

Embedded video for Владата утре ќе објави план за економски развој Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години. Но, за ова да се случи земјава треба да остварува годишни...

Глигоров За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Канал 5 | пред 6 месеци

Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот институт која денеска беше презентирана во Скопје. Тој смета дека за раст на економијата во Македонија најважна е поддршката на домашните...

ДРЖАВНАТА ПОМОШ ЗА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЌЕ ЗАВИСИ ОД НИВНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НАЈАВИ ЗАЕВ

ДРЖАВНАТА ПОМОШ ЗА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ЌЕ ЗАВИСИ ОД НИВНИТЕ РЕЗУЛТАТИ, НАЈАВИ ЗАЕВ

Сакам Да Кажам | пред 6 месеци

Утре ќе биде објавен пакетот мерки за директна помош за поттикнување нови и поддршка на стари инвестиции, рече премиерот Зоран Заев денес пред компаниите членки на Mакедонско- германската стопанска комора....

Глигоров За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

ТВ Нова | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Сител | пред 6 месеци

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-германското...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Сител | пред 6 месеци

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните...

Нов пакет мерки за странски инвестиции

Нов пакет мерки за странски инвестиции

Нова ТВ | пред 6 месеци

Фото сдк.мк Владата утре ќе објави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции кои, како што рече премиерот Зоран Заев, претежно ќе биде наменет за нови инвеститори, но ќе се однесува и за старите....

Глигоров За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Сител | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци!

Вечер | пред 6 месеци

Како што појасни Владимир Глигоров, врвен експерт од Виенскиот институт, во европскиот стандард ќе може да ужива и да го дочека младата популација која сега има 20 години, но доколку македонската економија...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

A1on | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Заев најави нов пакет мерки за привлекување странски инвестиции

Вечер | пред 6 месеци

Условите за странските инвеститори во Македонија континуирано се подобруваат, а така продолжува и новата Влада, најави премиерот Зоран Заев на денешната средба со германските инвеститори, членки на Македонско-стопанско...

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

еМАГАЗИН | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

ТВ 21 | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

Сител | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Стопанската комора ќе ја презентира научно истражувачката студија Македонскиот извоз

Стопанската комора ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз"

Вечер | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз", изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Слободна Македонија | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност