Бавен раст на животниот стандард

Бавен раст на животниот стандард

24 вести | пред 6 месеци

На граѓаните на Македонија ќе им треба дури 30 години да го достигнат евроспкиот животен стандард, под услов годишниот економски раст во земјава да е 4, а во ЕУ 2 отсто. Ова прогноза е објавена во најновата...

Домашното производство клучно за развој на економијата

Домашното производство клучно за развој на економијата

Телма | пред 6 месеци

Прво треба да се сменат убедувањата а потоа да се премине на сериозни чекори за развој на економијата, вели експертот од Виенскиот институт Владимир Глигоров.  Според него погрешно и неодржливо е размислувањето...

Експерти  Извозот е клуч за развојот на Македонија

Експерти: Извозот е клуч за развојот на Македонија

Алсат-М | пред 6 месеци

Граѓаните на Македонија трошат, а странците инвестираат. Оваа навика мора да се промени ако сакаме Македонија да стане силна извозно ориентирана економија, констатира професорот Владимир Глигоров од Виенскиот...

За европски стандард  раст од 4  и фокус на домашните фирми

За европски стандард, раст од 4% и фокус на домашните фирми

МТВ 1 | пред 6 месеци

За 30 години македонските граѓани може да живеат со европски стандард, ако бруто домашниот производ во наредниот период изнесува четири проценти, а растот во ЕУ околу два насто. Странците и технологијата...

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го достигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

ТВ Нова | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. За да се постигне тоа...

Глигоров  Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

Глигоров: Поддршката на домашните компании е најважна за економскиот раст

+Инфо | пред 6 месеци

За 30 години, македонските граѓани можат да го достигнат европскиот стандард на живот, ако во наредните години се обезбеди раст на домашниот бруто производ ( БДП) од 4 отсто, а растот во ЕУ да биде 2 отсто,...

Виенски институт за економија  Македонија ќе ја стигне Европа за 30 години

Виенски институт за економија: Македонија ќе ја стигне Европа за 30 години

ТВ 21 | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години, доколку во наредните години има раст на Бруто домашниот производ за 4 проценти, а растот во ЕУ ќе биде 2 проценти, пресметал...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

A1on | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Владата утре ќе објави план за економски развој

Владата утре ќе објави план за економски развој

Сител | пред 6 месеци

Embedded video for Владата утре ќе објави план за економски развој Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години. Но, за ова да се случи земјава треба да остварува годишни...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Канал 5 | пред 6 месеци

Ова го покажува најновата студија на Владимир Глигоров од Виенскиот институт која денеска беше презентирана во Скопје. Тој смета дека за раст на економијата во Македонија најважна е поддршката на домашните...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

ТВ Нова | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Глигоров  За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Глигоров: За економски раст најаважна е поддршката на домашните компании

Сител | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци

Македонците дури за 30 години ќе живеат како Европејци!

Вечер | пред 6 месеци

Како што појасни Владимир Глигоров, врвен експерт од Виенскиот институт, во европскиот стандард ќе може да ужива и да го дочека младата популација која сега има 20 години, но доколку македонската економија...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

A1on | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4

Македонија ќе го дoстигне европскиот стандард за 30 години ако има раст на економијата од 4%

еМАГАЗИН | пред 6 месеци

Македонските граѓани ќе го достигнат европскиот стандард на живот за 30 години доколку во наредните години има раст на БДП во земјава 4 проценти, а растот во ЕУ да биде 2 проценти. Ова го покажува најновата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

ТВ 21 | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Презентација на студија за македонскиот извоз

Сител | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Стопанската комора ќе ја презентира научно истражувачката студија  Македонскиот извоз

Стопанската комора ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз"

Вечер | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз", изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

Презентација на студија за македонскиот извоз

Слободна Македонија | пред 6 месеци

Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја презентира научно-истражувачката студија „Македонскиот извоз“, изработена од страна на Виенскиот институт за меѓународни економски студии. На промоцијата...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност