Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Нетпрес | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Канал 5 | пред 6 месеци

Поднесувачи на предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК се пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими. Собраниската седница продолжува утре, а на дневен ред на оваа...

ДПА излегува БЕСА влегува во ДИК

ДПА излегува, БЕСА влегува во ДИК

Точка | пред 6 месеци

Со 80 гласа „за“, без ниту еден „против“ и воздржан глас денеска беше донесена одлуката за распишување оглас за нов член на Државната изборна комисија. Имено, со оваа одлука местото на Бедредин Ибраими...

ДПА излегува БЕСА влегува во ДИК

ДПА излегува, БЕСА влегува во ДИК

Макфакс | пред 6 месеци

Со 80 гласа „за“, без ниту еден „против“ и воздржан глас денеска беше донесена одлуката за распишување оглас за нов член на Државната изборна комисија. Имено, со оваа одлука местото на Бедредин Ибраими...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Локално | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Курир | пред 6 месеци

Поднесувачи на предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК се пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими. Собраниската седница продолжува утре, а на дневен ред на оваа...

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

A1on | пред 6 месеци

Со 80 гласа „за“ и ниту еден „против“, пратениците во Собранието го усвоија предлогот за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК. Предлогот е поднесен од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Алими. Виктор Јованов

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

ТВ Нова | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

Прес 24 | пред 6 месеци

Со 80 гласа „за“ и ниту еден „против“, пратениците во Собранието го усвоија предлогот за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК. Предлогот е поднесен од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Денешен | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Алсат-М | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

ДПА излегува Беса влегува во ДИК

ДПА излегува, Беса влегува во ДИК

Република | пред 6 месеци

Со 80 гласа „за“, без ниту еден „против“ и воздржан глас денеска беше донесена одлуката за распишување оглас за нов член на Државната изборна комисија. Имено, со оваа одлука местото на Бедредин Ибраими...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Сител | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

И БЕСА добива член во Државната изборна комисија

И БЕСА добива член во Државната изборна комисија

Вечер | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија вчера попладне, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија. Поднесувачи на предлог-одлуката...

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

ТВ 21 | пред 6 месеци

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна...

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

Канал 5 | пред 6 месеци

Измените и дополнувањата на Изборниот законик беа донесени во понеделникот и со нив се предвидува до локалните избори закажани за 15 октомври да се усогласи составот на Државната изборна комисија (ДИК)...

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

A1on | пред 6 месеци

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15....

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

Локално | пред 6 месеци

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15....

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

Сител | пред 6 месеци

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15....

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

Вечер | пред 6 месеци

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15....

БЕСА ќе добие член во ДИК

БЕСА ќе добие член во ДИК

МКД | пред 6 месеци

Седумдесет и седум пратеници, вклучувајќи ја и опозицијата, гласаа за измена на Изборниот законик односно на членот кој го дефинира составот на Државната изборна комисија и нивниот мандат. Четирите најголеми...

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

Локално | пред 6 месеци

БЕСА и официјално ќе добие свој член во ДИК на местото кое до сега го држеше претставникот на ДПА Бедредин Ибраими. Ова следува откако сите партии во законодавниот дом едногласно се договорија за предлог...

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА?

24 вести | пред 6 месеци

БЕСА и официјално ќе добие свој член во ДИК на местото кое до сега го држеше претставникот на ДПА Бедредин Ибраими.  Ова следува откако сите партии во законодавниот дом едногласно се договорија за предлог...

Шилегов Со измените на Изборниот законик Беса ќе стане дел од ДИК

Шилегов: Со измените на Изборниот законик, Беса ќе стане дел од ДИК

Локално | пред 6 месеци

Петре Шилегов, пратеникот од редовите на СДСМ во Собранието, денеска на прес-конференција соопшти дека парламентарните политички партии постигнале договор да се измени Изборниот законик, односно да може...

Кадровски измени во составот на ДИК

Кадровски измени во составот на ДИК

Алфа | пред 6 месеци

Партиите постигнале консензус околу предлог измените на изборниот законик со кој се предвидува можност за разрешување на член на ДИК и пред истекот на неговиот мандат, со што ќе се овозможи БЕСА да добие...

Беса со свој член во ДИК Бедредин Ибрахими од ДПА надвор од ДИК

Беса со свој член во ДИК: Бедредин Ибрахими од ДПА надвор од ДИК

ТВ 21 | пред 6 месеци

Политичките прати ги усвоија промените на Изборниот законик, со кои на Движењето Беса му се овозможува да има свој член во Државната Изборна Комисија. Со 77 гласови „за“ и ниту еден против, предлогот премина...

Усвоени измените на Изборниот законик БЕСА ќе има член на ДИК

Усвоени измените на Изборниот законик, БЕСА ќе има член на ДИК

МТВ 1 | пред 6 месеци

Собранието денеска ги изгласа измените во Изборниот законик со што се отвори можност за разрешување на еден од членовите на Државната изборна комисија и именување на претставник на движењето БЕСА. За законот...

Шилегов Се отвора можност за разрешување и именување нов член на ДИК

Шилегов: Се отвора можност за разрешување и именување нов член на ДИК

Канал 5 | пред 6 месеци

Според него, со скратени рокови за избор на нов член на ДИК би можело да се стаса пред локалните избори да се иманува нов член на Комисијата, со што исто така би се рефлектирала актуелната состојба. -...

Со 77 гласа ЗА БЕСА влегува во ДИК на местото од ДПА

Со 77 гласа ЗА, БЕСА влегува во ДИК на местото од ДПА

Таратур | пред 6 месеци

Со 77 гласа „ЗА” Собранието ги усвои измените на Изборниот законик. Согласно координацијата меѓу политичките партии, беше постигнат договор за измени во изборниот законик, во делот околу составот на членството...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност