Штицата за кујна со мотив од Скопје прогласена за најавтентичен сувенир

пред 7 дена - Дневник

Накит, облека, украси, сувенири, предмети за дома и други рачни изработки се изложени од вчера на традиционалниот Пролетен базар на домашни ракотворби кој и денеска ќе биде поставен на плоштадот Филип...

Отворен Пролетниот базар на домашни ракотворби

пред една недела - Курир

-Македонското занаетчиство отсекогаш било израз на врвна уметност, изработена од рацете на обичниот човек кој на парчето метал, дрво или кожа успевал да му даде убавина или живот, практична намена. Креативниот...

Отворен Пролетниот базар на домашни ракотворби

пред една недела - Прес 24

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски денеска присуствуваше на отворањето на традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“, кој се одржува на плоштадот „Филип Втори“. -Македонското...

Отворен пролетниот базар на домашни ракотворби

пред една недела - A1on

Денеска беше отворен традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“, кој се одржува на плоштадот „Филип Втори“. Како дел од базарот беше прогласен и најавтентичниот сувенир, од конкурсот за избор...

Отворен традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“

пред една недела - Макфакс

Традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“, кој се одржува на плоштадот „Филип Втори“, беше свечено отворен во петок. „Македонското занаетчиство отсекогаш било израз на врвна уметност, изработена...

Пролетен базар на домашни ракотворби во Скопје

пред една недела - ТВ Нова

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ денеска беше отворен на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Посетителите денеска и утре ќе може да погледнат и да купат изработки на накит од филигран...

Базар на домашни ракотворби: се избира и најавтентичен сувенир

пред една недела - Денар

„Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе биде одржан денеска, на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Традиционалниот базар ќе продолжи и утре, а ќе бидат изложени голем број рачно изработени предмети од...

Базар на домашни ракотворби: се избира и најавтентичен сувенир

пред една недела - Макфакс

„Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе биде одржан денеска, на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Традиционалниот базар ќе продолжи и утре, а ќе бидат изложени голем број рачно изработени предмети од...

Започна пролетниот базар на домашни ракотворби

пред една недела - Бизнис вести

На плоштадот „Филип Втори“ на 19 и 20 мај 2017 година ќе се одржи традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора...

„Пролетен базар на домашни ракотворби“ на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - SkopjeID

Традиционално и оваа година на 19 и 20 мај 2017 година на плоштадот „Филип Втори“ ќе се одржи  „Пролетен базар на домашни ракотворби“. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската...

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - Вистина

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе се одржи денеска и утре на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје....

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - A1on

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе се одржи денеска и утре на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје....

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - Прес 24

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе се одржи денеска и утре на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје....

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - Курир

На овој дводневен настан ќе бидат презентирани различни занаети, нивното значење за квалитетот на живеење на граѓаните и што би претставувало човештвото без занаетчиството. Како дел од оваа манифестација...

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - Слободна Македонија

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе се одржи денеска и утре на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје....

Пролетен базар на домашни ракотворби

пред една недела - Cooltura

На плоштадот „Филип Втори“ денеска и утре (19 и 20 мај) ќе се одржи традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“... Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската...

Пролетен базар на домашни ракотворби на плоштадот „Филип Втори“

пред една недела - Сител

Традиционален „Пролетен базар на домашни ракотворби“ ќе се одржи денеска и утре на плоштадот „Филип Втори“ во Скопје. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора Скопје....

На плоштадот „Филип Втори“: Пролетен базар на домашни ракотворби

пред една недела - Скопје Инфо

На плоштадот „Филип Втори“ на 19 и 20 мај 2017 година ќе се одржи традиционалниот „Пролетен базар на домашни ракотворби“. Покровител на манифестацијатa е Град Скопје, а организатор е Занаетчиската комора...

КЛИКНИ