Легендарниот маестро Ашкенази пресреќен што дошол во земја каде што распознава кирилски букви

Легендарниот маестро Ашкенази пресреќен што дошол во земја каде што распознава кирилски букви

Дневник | пред 10 месеци

Kое е значењето на презимето Трпчески? - Трпение. Навистина?! Прекрасно!!! Ваков дијалог водат двајца уметници, едниот жива легенда, другиот со тенденција да стане како него. Секако, на обајцата им се...

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе отвори со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе отвори со ексклузивен концерт

Утрински | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Вистина | пред 10 месеци

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Македонската филхармонија доби музички храм по сите светски стандарди

Македонската филхармонија доби музички храм по сите светски стандарди

МТВ 1 | пред 10 месеци

Со ексклузивен концерт в недела ќе биде отворен новиот објект на Македонската филхармонија. Како солист ќе настапи пијанистот Симон Трпчески, а концертот ќе биде под диригентско водство на маестро Владимир...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Прес 24 | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

A1on | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела

Макфакс | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде отворен в недела, во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата, со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Симон Трпчески Секој момент со маестро Владимир Ашкенази е бесценет

Симон Трпчески: Секој момент со маестро Владимир Ашкенази е бесценет

Факултети | пред 10 месеци

Во недела, во 19 часот Ашкенази и Трпчески ќе го изведат историскиот концерт за Македонија со кој свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската филхармонија Најсреќни ќе бидат музичарите...

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди

ТВ Нова | пред 10 месеци

Македонската Филхармонија добива нова концертна сала по сите светски стандарди. Објектот ќе биде пуштен во употреба во недела на 21 мај. Габриела Додевска

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде ставен во функција во недела со ексклузивен концерт

Нетпрес | пред 10 месеци

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Новиот објект на Македонската...

Филхармонија стартува со Трпчески

Филхармонија стартува со Трпчески

Вест | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА ТРПЧЕСКИ И АШКЕНАЗИ В недела се отвора новата зграда на Филхармонија

ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА ТРПЧЕСКИ И АШКЕНАЗИ: В недела се отвора новата зграда на Филхармонија

Телеграф | пред 10 месеци

Македонската филхармонија после 73 години, конечно доби свој музички храм. В недела со ексклузивен концерт филхармонијата заедно со Симон Трпчески и познатиот диригент Владимир Ашкенази ќе одржат ексклузивен...

В недела ќе се отвори новиот објект на Македонската филхармонија

В недела ќе се отвори новиот објект на Македонската филхармонија

Денар | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија ќе биде отворен в недела, во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата, со која како солист ќе настапи нашиот светски етаблиран пијанист Симон Трпчески....

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Курир | пред 10 месеци

Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска во интервју за Радио Слободна Македонија вели дека објектот е по сите светски стандарди. На отворањето во недела ќе настапат врвни светски уметници....

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Алфа | пред 10 месеци

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Новиот објект на Македонската филхармонија...

Спектакл во новата зграда на Македонската филхармонија в недела

Спектакл во новата зграда на Македонската филхармонија в недела

+Инфо | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Курир | пред 10 месеци

Македонската филхармонија, која е најстара институција од областа на музичко-сценската дејност во Република Македонија, новиот објект го добива по 73 години од постоењето. Концертот ќе биде под диригентско...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

ТВ Нова | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Прес 24 | пред 10 месеци

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Вистина | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија ги крева завесите во недела

Новиот објект на Македонската филхармонија ги крева завесите во недела

Прес 24 | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Денешен | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Слободна Македонија | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канческа Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Пулс 24 | пред 10 месеци

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

Концерт на Tрпчески и Aшкенази в недела свечено отворање на Mакедонската филхармонија

Концерт на Tрпчески и Aшкенази, в недела свечено отворање на Mакедонската филхармонија

ТВ 21 | пред 10 месеци

Со концерт на дела од Чајковски и Прокопиев, а под диригентската палка на светски познатиот Владимир Ашкенази од Русија и маестро Симон Трпчески, во недела ќе биде свечено отворена новата концертна сала...

В недела се отвора новиот објект на Македонската филхармонија

В недела се отвора новиот објект на Македонската филхармонија

Република | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Слободна Македонија | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Македонската филхармонија Трпчески и Ашкенази најавија концерт за паметење

Македонската филхармонија, Трпчески и Ашкенази најавија концерт за паметење

Вечер | пред 10 месеци

"Нашиот град и нашата држава заслужуваат да имаат ваква сала, бидејќи, од една страна, има луѓе кои со сето свое срце ја сакаат музиката и токму затоа ова ќе биде храм на музиката, а, од друга страна,...

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Новиот објект на Македонската филхармонија се отвора в недела со ексклузивен концерт

Сител | пред 10 месеци

Новиот објект на Македонската филхармонија со модерен изглед и архитектонски и акустични карактеристики според сите светски стандарди, ќе биде отворен в недела во 19 часот со ексклузивен концерт на Филхармонијата...

Канчевска  Милевска за РСМ По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Канчевска – Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Слободна Македонија | пред 10 месеци

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала. Министерката за култура Елизабета...

СЕ ОДРЖАА ПРВИТЕ ПРОБИ Погледнете како изгледа зградата на Македонската филхармонија

СЕ ОДРЖАА ПРВИТЕ ПРОБИ: Погледнете како изгледа зградата на Македонската филхармонија

Телеграф | пред 10 месеци

Првите проби веќе се одржаа во новата зграда на Македонската филхармонија. Тоа го соопшти актуелната директорка Маја Чанаќевиќ на својот Фејсбук профил споделувајќи и фотографија од ентериерот на концертната...

Првпат во Македонската филхармонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

Првпат во Македонската филхармонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

Дневник | пред 10 месеци

Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во новата концертна сала, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена...

За првпат во Македонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

За првпат во Македонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

За Се | пред 10 месеци

Концертот ќе се одржи под диригентската палка на маестро Тимоти Редмонд од Велика Британија, еден од најистакнатите диригенти во Европа. Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во...

Првпат во Македонија  музика од најпопуларните видеоигри во светот

Првпат во Македонија - музика од најпопуларните видеоигри во светот

+Инфо | пред 10 месеци

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена музиката од најпознатите видео игри...

Македонската филхармонија пo 73 години добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Македонската филхармонија пo 73 години добива нова концертна сала по сите светски стандарди

Cooltura | пред 10 месеци

Не постои поголема гордост од онаа да бидеш дел од создавањето на една вредност која ќе биде запишана во македонската историја... да бидеш дел од создавањето на еден нов дом...дом за македонските уметници...

Првпат во Македонија – музика од најпопуларните видеоигри во светот

Република | пред 10 месеци

Македонската филхармонија приредува еден несекојдневен настан. Во новата концертна сала, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена...

Концерт со музиката од најпознатите видеоигри во Македонската филхармонија

Концерт со музиката од најпознатите видеоигри во Македонската филхармонија

Радио МОФ | пред 10 месеци

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија, на 1 јуни со почеток во 20 часот, ќе се одржи симфониски концерт под наслов „Видеоигра“, на кој ќе биде изведена музиката од најпознатите видео игри...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност