Трпчески пред германската публика премиерно го изведе „Македонисимо“

пред една недела - Cooltura

Публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија... Освен на пијано, Трпески свиреше и...

Трпчески премиерно со „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Вест

Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа. Бувчанско, Малешевка, Црногорка, Беранче, Велигденско, Пелистерско, Поступано, но и Филка мома, Чие е она девојче,... во препознатливите...

Германска премиера на „Македонисимо“ на Симон Трпчевски

пред една недела - Макфакс

„Македонисимо“, новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски, беше премиерно претставен пред германската публика во Лудвидсбург. Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа...

Трпчески на примиерната изведба "Македонисимо" во Германија дури запеа

пред една недела - Утрински

Новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски неговиот нов прокет насловен "Македонисимо" со музика од Македонија, премиерно го изведе пред германската публика. Освен на пијано, Трпески свиреше...

„Македонисимо“ на Симон Трпчески премиерно во Германија

пред една недела - Денар

„Македонисимо“, новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчески, беше премиерно претставен пред германската публика во Лудвидсбург. Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Телеграф

Германската публика во Лудвидсбург имаше можност премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпчески...

Симон Трпчески со проектот „Македонисимо“ ја воодушеви публиката на фестивалот во Лудвигсбург

пред една недела - МКД

Освен на пијано, Симон Трпчески свиреше и на хармоника, па дури и запеа на светската премиера на неговиот најнов проект со музика од Македонија, насловен „Македонисимо“, на престижниот фестивал во Лудвигсбург,...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Нетпрес

Германската публика во германскиот град Лудвидсбург имаше можносто во четвртокот вечерта премиерно да го слушне новиот проект на светски прославениот македонски пијанист Симон Трпчески насловен „Македонисимо“...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - ТВ Нова

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Канал 5

Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа. Бувчанско, Малешевка, Црногорка, Беранче, Велигденско, Пелистерско, Поступано, но и Филка мома, Чие е она девојче,... во препознатливите...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Курир

Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа. Бувчанско, Малешевка, Црногорка, Беранче, Велигденско, Пелистерско, Поступано, но и Филка мома, Чие е она девојче,… во препознатливите...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - A1on

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Вистина

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Денешен

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - ТВ 21

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески одушеви со светската премиера на „Македонисимо“ на Фестивалот во Германија

пред една недела - Република

Бувчанско, Малешевка, Црногорка, Беранче, Велигденско, Пелистерско, Поступано, но и Филка мома, Чие е она девојче,... во препознатливите македонски ритми аранжерски облагородени во соработка со нашиот...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - ТВ 21

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Трпчески во Германија свиреше и на хармоника, па дури и запеа

пред една недела - Вечер

„Ептен македонско", како што во шега знае да каже носителот на нашиот културен идентитет во светот, наиде на овации кај пребирливата фестивалска публика, соопшти „КултурОп" со поддршка од Министерството...

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

пред една недела - Сител

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески...

Светска премиера на „Ептен македонско“ на Симон Трпчески

пред една недела - Дневник

„Ептен македонско“ - „Македонисимо“ е насловот на најновиот проект на македонскиот пијанист со светска слава Симон Трпчески, кој вечерва ќе има светска премиера на престижниот Фестивал во Лудвигсбург,...

Светска премиера на „Македонисимо“ на Симон Трпчески на Фестивалот во Лудвигсбург

пред една недела - Слободна Македонија

Македонскиот пијанист со светска слава Симон Трпчески вечерва ќе ја има светската премиера на својот најнов проект со музика од Македонија, насловен „Македонисимо“, на Фестивалот во Лудвигсбург, Германија....

Светска премиера на „Ептен македонско“ на Симон Трпчески

пред една недела - Дневник

„Ептен македонско“ - „Македонисимо“ е насловот на најновиот проект на македонскиот пијанист со светска слава Симон Трпчески, кој вечерва ќе има светска премиера на престижниот Фестивал во Лудвигсбург,...

КЛИКНИ