Фестивал на Монодрама во Битола

пред еден месец - Слободна Македонија

Деветнаесеттиот Интернационален фестивал на монодрама Битола, започнува на 5 мај и ќе трае до 9 мај. На фестивалот, кој е од натпреварувачки карактер, учество ќе земат монодрами од повеќе земји меѓу кои:...

Александар Поповски во жири за 62. „Стеријно позорје“

пред еден месец - Утрински

Годинешното, 62. издание на театарскиот фестивал „Стеријно позорје“ во Нови Сад ќе се одржува од 26 мај до 3 јуни, на програмата ќе бидат девет претстави во конкуренција, а претседател на жири-комисијата...

Фестивал на Монодрама во Битола

пред еден месец - +Инфо

Деветнаесеттиот Интернационален фестивал на монодрама Битола, започнува на 5 мај и ќе трае до 9 мај. На фестивалот, кој е од натпреварувачки карактер, учество ќе земат монодрами од повеќе земји меѓу кои:...

"Брачна игра" за старт, концерт "На светов убавина" за крај

пред еден месец - Вечер

Наградата Гран-при ќе ја додели интернационалното жири во чиј состав се актерот и професор Атила Клинче, театрологот Нина Мазур од Германија, актерката Паулет Смит од Холандија, Игор Џамбазов и претседателот...

Битола се подготвува за 19.Фестивал на Монодрама

пред еден месец - Слободна Македонија

19-тиот по ред, Интернационален фестивал на монодрама Битола, започнува на 5 мај и ќе трае до 9 мај. На фестивалот, кој е од натпреварувачки карактер, учество ќе земат монодрами од повеќе земји меѓу кои:...

КЛИКНИ