Хан: Некој друг, наместо ЕУ се обидува да се наметне на Балканот

пред еден месец - 24 вести

Ако попуштиме во посветеноста на Балканот, некој друг би можел да се наметне и тој некој тоа веќе се обидува да го направи, порача европскиот комесар за соседска политика и проширување, Јоханес Хан во...

Хан: „Сакаме политичка волја место политички игри“

пред еден месец - Прес 24

Локалните лидери на земјите од Западен Балкан треба да направат поголеми напори за да продолжат со напредокот кон ЕУ и, наместо политички игри, да покажат политичка волја и вистински реформи,бидејќи проширување...

Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - Дневник

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. -...

Хан: Сакаме политичка волја место политички игри

пред еден месец - Макфакс

Локалните лидери на земјите од Западен Балкан треба да направат поголеми напори за да продолжат со напредокот кон ЕУ и, наместо политички игри, да покажат политичка волја и вистински реформи,бидејќи проширување...

Хан: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - A1on

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. –...

ХАН: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - Телеграф

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. -...

Хан: Некој друг наместо ЕУ се обидува да се наметне на Балканот

пред еден месец - Фокус

Ако попуштиме во посветеноста на Балканот, некој друг би можел да се наметне и тој некој тоа веќе се обидува да го направи, порача европскиот комесар за соседска политика и проширување, Јоханес Хан во...

Хан: Локалните лидери на земјите од Западен Балкан треба да направат поголеми напори

пред еден месец - Фактор

Локалните лидери на земјите од Западен Балкан треба да направат поголеми напори за да продолжат со напредокот кон ЕУ, изјавил еврокомесарот Јоханес Хан на предавање на Универзитетот Принстон во САД. Вели...

Хан: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - Reporter.mk

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. –...

Хан: На Западниот Балкан не ја завршивме работата

пред еден месец - +Инфо

Ако попуштиме во посветеноста на Балканот, некој друг би можел да се наметне и тој некој тоа веќе се обидува да го направи. ЕУ е најдобрата опција, но сите мора да бидат подготвени да играат. Локалните...

Хан: Сакаме политичка волја место политички игри

пред еден месец - Точка

Локалните лидери на земјите од Западен Балкан треба да направат поголеми напори за да продолжат со напредокот кон ЕУ и, наместо политички игри, да покажат политичка волја и вистински реформи,бидејќи проширување...

Хан: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - Алсат-М

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. –...

Хан на „Принстон“: Мораме да видиме политичка волја наместо политички игри

пред еден месец - Локално

Наместо политички игри, мораме да видиме политичка волја и вистински реформи, не на хартија туку на терен, особено во клучните области како владеење на правото, конкуретноста и поврзувањето. Ова е пораката...

Хан: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе се ангажираат

пред еден месец - Република

Мораме да видиме политичка волја место политички игри, и вистинско спроведување на реформите, не на хартија, туку на терен, особено во клучните области од владеењето на правото, конкурентноста и поврзувањето....

Хан: На Западниот Балкан не ја завршивме работата

пред еден месец - Нова ТВ

Западниот Балкан се наоѓа во нашиот двор и на тоа подрачје политиката на извоз на стабилност е исклучително релевантна,  изјави изјави европскиот комесар за соседска политика и пропирување Јоханес Хан...

Хан: Доколку ЕУ се двоуми со Балканот, други ќе преземат ангажмани

пред еден месец - Слободна Македонија

Еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, предупреди дека доколку Европската Унија се двоуми во својата посветеност кон Балканот, некој друг може да се „ангажира“ во овој регион. –...

Франција: Претседателски избори од кои зависи иднината на ЕУ

пред еден месец - МТВ 1

Французите в недела ќе гласаат на претседателски избори, кои можат да ја одредат иднината на Европската унија. Според предизборните анкети, барем четворица кандидати имаат сериозни шанси да се пласираат...

КЛИКНИ