„Животот е прекрасен“ во режија на Александар Морфов ја воодушеви унгарската публика

пред 5 дена - МКД

Во Националниот театар во Будимпешта, во чија организација е престижниот меѓународен театарски фестивал МИТЕМ, беше чест и гордост да се биде дел од Македонскиот народен театар. Ансамблот на МНТ повторно...

Овации за „Животот е прекрасен“ на МНТ на фестивалот МИТЕМ во Будимпешта

пред 6 дена - Дневник

Изведбата на „Животот е прекрасен“ на четвртото издание на меѓународниот театарски фестивал МИТЕМ, предизвика големи овации кај унгарската публика. Претставата беше проследена со аплаузи на отворена сцена...

„Животот е прекрасен“ на МНТ ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - Cooltura

Претставата „Животот е прекрасен“ која Македонскиот народен театар вчеравечер, 19 април ја изведе на четвртото издание на меѓународниот театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта, предизвика бурен аплауз...

Претставата „Животот е прекрасен“ ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - A1on

Изведбата на претставата на „Животот е прекрасен“ на Македонскиот народен театар синоќа на четвртото издание на меѓународниот театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта, предизвика бурен аплауз и овации...

Претставата „Животот е прекрасен“ ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - Курир

Од МНТ информираат дека после средбата со публиката и критиката на тркалезната маса, претставата која е во режија на Александар Морфов, била оценета како висок естетски чин, а актерскиот ансамбл на МНТ...

Претставата „Животот е прекрасен“ ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - Вистина

Изведбата на претставата на „Животот е прекрасен“ на Македонскиот народен театар синоќа на четвртото издание на меѓународниот театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта, предизвика бурен аплауз и овации...

На фестивалот МИТЕМ: „Животот е прекрасен“ на Морфов ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - Република

МНТ со оваа исклучителна претстава во режија на Александар Морфов беше во селективната програма во конкуренција на извонредни продукции од 11 земји: Данска, Полска, Литванија, Летонија, Македонија, Унгарија,...

Претставата „Животот е прекрасен“ ја воодушеви унгарската публика

пред 6 дена - Сител

Изведбата на претставата на „Животот е прекрасен“ на Македонскиот народен театар синоќа на четвртото издание на меѓународниот театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта, предизвика бурен аплауз и овации...

Со претставата ,,Животот е прекрасен‘‘ МНТ учествува на фестивалот Митем во Будимпешта

пред 7 дена - Слободна Македонија

МНТ  денеска ќе ја игра претставата “Животот е прекрасен” од Николај Ердман, во режија на Александар Морфов на престижниот меѓународен театарски фестивал МИТЕМ. Оваа претстава има голем успех кај македонската...

Битолскиот театар со огромен успех гостуваше во Санкт Петербург

пред 7 дена - МКД

Ансамблот на Народниот театар Битола во театарот „Вера Комисаржевскаја“ во Санкт Петербург, Русија, со огромен успех пред тамошната публика го изведе музичко-сценскиот перформанс „Шекспир засекогаш“. Копродукцискиот...

Голем успех за Битолскиот театар во Санкт Петербург

пред 7 дена - Вечер

Копродукцискиот перформанс, кој е прво меѓународно гостување на оваа национална установа во 2017 година, беше во изведба на актери од Битолскиот театар и од рускиот театар-домаќин "Вера Комисаржевскаја"....

Битолскиот театар гостуваше во Санкт Петербург

пред една недела - Утрински

Ансамблот на Народниот театар-Битола синоќа во театарот „Вера Комисаржевскаја“ во Санкт Петербург го изведе музичко-сценскиот перформанс „Шекспир засекогаш“. Копродукцискиот перформанс, кој е прво меѓународно...

МНТ со „Животот е прекрасен" на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Утрински

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, утре ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта. МНТ соопшти дека со...

МНТ со „Животот е прекрасен” на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Курир

МНТ соопшти дека со ова гостување почнува меѓународното претставување на „Животот е прекрасен“. – За МНТ ова ќе биде голем предизвик и искуство да застане рамо до рамо со врвни театарски куќи и светски...

МНТ со „Животот е прекрасен" на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Канал 5

МНТ соопшти дека со ова гостување почнува меѓународното претставување на „Животот е прекрасен“. - За МНТ ова ќе биде голем предизвик и искуство да застане рамо до рамо со врвни театарски куќи и светски...

МНТ со „Животот е прекрасен” на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - ТВ Нова

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, денеска ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта. МНТ соопшти дека...

МНТ со „Животот е прекрасен” на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - A1on

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, денеска ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта. МНТ соопшти дека...

Огромен успех на битолскиот Народен театар во Санкт Петербург

пред една недела - Cooltura

Копродукцискиот перформанс, кој е прво меѓународно гостување на оваа национална установа во 2017 година, беше во изведба на актери од Битолскиот театар и од рускиот театар-домаќин „Вера Комисаржевскаја“......

МНТ со „Животот е прекрасен” гостува во Будимпешта

пред една недела - Cooltura

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, денеска, 19 април, ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта... МНТ...

МНТ со „Животот е прекрасен” на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Вистина

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, денеска ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта. МНТ соопшти дека...

МНТ со „Животот е прекрасен” на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Лидер

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“, во режија на Александар Морфов, денеска ќе гостува на престижниот Меѓународен театарски фестивал „Митем“ во Будимпешта. МНТ соопшти дека...

МНТ со „Животот е прекрасен" на фестивалот „Митем“ во Будимпешта

пред една недела - Канал 5

МНТ соопшти дека со ова гостување почнува меѓународното претставување на „Животот е прекрасен“. - За МНТ ова ќе биде голем предизвик и искуство да застане рамо до рамо со врвни театарски куќи и светски...

КЛИКНИ
kariera.mk