Васил Михаил: Треба да се прави ангажиран театар

пред еден месец - Р.С. Европа

„Второто пришествие“ е насловена претставата чија премиерна изведба ќе се случи в сабота, на 22 април, во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица. Станува збор за футуристичка трагикомедија, фарса,...

"Второто пришествие" премиерно во Струмичкиот театар

пред еден месец - Вечер

Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе биде изведена и в недела, е втора во годинешната сезона на ансамблот на Народниот театар "Антон Панов" во Струмица. Претставата "Второто пришествие"...

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо

пред еден месец - Макфакс

Во режија на Васил Михаил, на 22 април во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата „Второ пришествие“. Сценографијата е на Никола Пијанманов а улогите ги толкуваат: Ангелина...

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо

пред еден месец - Актуелно24

Во режија на Васил Михаил, на 22 април во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата „Второ пришествие“. Сценографијата е на Никола Пијанманов а улогите ги толкуваат: Ангелина...

Премиера на претставата „Второ пришествие“ во Струмица

пред еден месец - +Инфо

Премиера на претставата „Второ пришествие“ ќе се одржи на 22 април 2017 во театарот „Антон Панов“ во Струмица. Режијата е на Васил Михаил, а сценографијата на Никола Пијанманов. Улогите ги толкуваат: Ангелина...

Премиера на претставата „Второ пришествие“

пред еден месец - Cooltura

Во сабота, 22 април, во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде прикажана претставата „Второ пришествие“... Драматургија: Васил Михаил и духовите на С.Мрожек, К.Рацин, Н.Вапцаров и Светото...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на „Второто пришествие“

пред еден месец - +Инфо

Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“. Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“

пред еден месец - A1on

Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“. Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“

пред еден месец - Сител

Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“. Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе...

КЛИКНИ