Доделени наградите на учесниците на поетскиот конкурс на библиотеката „Кочо Рацин“ во Тетово

пред 3 дена - A1on

Вработените од Националната установа библиотека „Кочо Рацин“ во Тетово денеска во Центарот за култура „Иљо Антески Смок“ во градот им ги доделија наградите на учесниците на поетскиот конкурс организиран...

Отворена втората општинска библиотека во Илинден

пред 3 дена - Cooltura

Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која Општина Илинден веќе низ години има одлична соработка и со чија поддршка ја организира Литературната манифестација...

Населбата Илинден доби нова библиотека

пред 3 дена - Макфакс

Отворена е нова библиотека во населбата Илинден како дел од Домот на култура „Марино“, а во рамки на манифестацијата „Илинден 2017“. Матица македонска го донираше почетниот фонд на книги во новата библиотека....

Отворена нова библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - Cooltura

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден... Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева

пред 3 дена - Cooltura

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, беше одржана средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева. Кристина Николовска е добитничка на...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - Курир

Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која Општина Илинден има одлична соработка и со чија поддршка ја организира Литературната манифестација „Илинден“....

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - A1on

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - Скопје Инфо

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - Скопје Инфо

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Доделени наградите на учесниците на поетскиот конкурс на библиотеката „Кочо Рацин“ во Тетово

пред 3 дена - Сител

Вработените од Националната установа библиотека „Кочо Рацин“ во Тетово денеска во Центарот за култура „Иљо Антески Смок“ во градот им ги доделија наградите на учесниците на поетскиот конкурс организиран...

Отворена втората општинска библиотека

пред 3 дена - Вечер

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017", во Домот на култура „Марино" отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 3 дена - Сител

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација...

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

пред 4 дена - Утрински

На манифестацијата „Во чест на поетот“, по повод 35-годишнината од неговата смрт, се одржаа неколку културни настани Со положување цвеќе и беседа пред неговата биста во дворот на Домот на културата, со...

Промовирана е стихозбирката „Песна на ридот“ од Гордана Михаилова Бошнакоска

пред 4 дена - МКД

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“ беше промовирана стихозбирката „Песна на ридот“ од познатата поетеса Гордана Михаилова Бошнакоска....

Стихозбирка, изложба и премиера „Во чест на поетот“ во Штип

пред 4 дена - Дневник

Со промоција на нова стихозбирка од Благој Самоников, изложба на цртежи и премиера на филм вчера во Штип беа одбележани 35 години од смртта на Ацо Шопов (1923-1982), на манифестацијата „Во чест на поетот“,...

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

пред 4 дена - Утрински

На манифестацијата „Во чест на поетот“, по повод 35-годишнината од неговата смрт, се одржаа неколку културни настани Со положување цвеќе и беседа пред неговата биста во дворот на Домот на културата, со...

Вечерни разговори на литературната манифестација „Илинден“

пред 4 дена - Cooltura

Денеска (20 април) во 19.00 часот во Домот на културата „Илинден“ во општина Илинден ќе се одржи вечер на книжевни разговори со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева. Николовска за нејзината...

Промоција на стихозбирката „Песна на ридот“ од Гордана Михаилова Бошнакоска на „Илинден 2017“

пред 4 дена - Република

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“ беше промовирана стихозбирката „Песна на ридот“ од нашата позната поетеса Гордана Михаилова Бошнакоска.

Отворена Литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 5 дена - Cooltura

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае...

Отворена литературната манифестација „Илиндиен“

пред 5 дена - Макфакс

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, вчера во Домот на култура „Илинден“, во истомената општина со свечено  беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден...

Отворена 18. Литературна манифестација „Илинден 2017“

пред 5 дена - A1on

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, синоќа беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што...

Отворена 18. Литературна манифестација „Илинден 2017“

пред 5 дена - A1on

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, синоќа беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што...

Отворена литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 5 дена - Република

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, на свечен начин беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“,...

Почнува литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 6 дена - Нетпрес

Општина Илинден од денеска до 22 април ќе ја организира 18-тата Литературна манифестација „Илинден 2017“, која ќе се одржува во Домот на култура „Илинден“. Свечено ќе биде отворена вечер, а централен настан...

Почнува „Илинден 2017“

пред 6 дена - Лидер

Општина Илинден од денеска до 22 април ќе ја организира 18-тата Литературна манифестација „Илинден 2017“, која ќе се одржува во Домот на култура „Илинден“.  Свечено ќе биде отворена вечер, а централен...

КЛИКНИ
kariera.mk