Русија ги забрани jеховините сведоци

пред еден месец - Локално

Русија ги забрани јеховините сведоци откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. Судиите наредиле да се затвори штабот на групата во Русија и нивните 395 локални претставништа,...

Русија ги забрани jеховините сведоци

пред еден месец - 24 вести

Русија ги забрани јеховините сведоци откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. Судиите наредиле да се затвори штабот на групата во Русија и нивните 395 локални претставништа,...

ЕУ се противи на руската одлука за Јеховини сведоци

пред еден месец - Р.С. Европа

Европската унија ја осуди одлуката на рускиот Врховниот суд да ја прогласи верската група „Јеховини сведоци“за екстремистичка организација и да ги забрани нивните активности. Шефицата за надворешни работи...

Јеховините сведоци прогласени за екстремисти

пред еден месец - Вечер

Со ова решение судот ја одобри тужбата што беше поднесена од страна на руското Министерство за правда Рускиот Врховен суд во петокот донесе одлука со кога Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка...

Русија ги забрани jеховините сведоци

пред еден месец - Нова ТВ

Русија ги забрани јеховините сведоци откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. Судиите наредиле да се затвори штабот на групата во Русија и нивните 395 локални претставништа,...

„Јеховини сведоци” забранети во Русија

пред еден месец - Канал 5

Врховниот суд  во Москва врз основа на истрагите што ги воделе надлежните руски служби, утврди  дека религиозното исповедање, основано во 1876 година во Соединетите американски држави, “Јеховини сведоци”...

„Јеховини сведоци“ забранети во Русија како екстремистичка организација

пред еден месец - Позитив

Врховниот суд на Русија соопшти дека верската група „Јеховините сведоци“ треба да се смета за екстремистичка организација. Судот издаде одлука, како одговор на жалба од страна на Министерството за правда....

Врховниот суд во Русија ги забрани Јеховините сведоци

пред еден месец - Република

Неколку списанија на групата руските власти ги ставија на листата на забранета екстремистичка литература, а обвинителите веќе долго време ги опишуваат како организација што ги уништува семејствата, поттикнува...

Русија ги забрани Јеховините сведоци и ги прогласи за екстремистичка секта

пред еден месец - Радио МОФ

Русија ги забрани Јеховите сведоци, откако Врховниот суд ја прогласи христијанската секта за „екстремистичка група“. „Врховниот суд пресуди во корист на тврдењата на Руското министерство за правда, и отсега...

Врховен суд: Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - ТВ Нова

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - +Инфо

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

Рускиот Врховен суд ги забрани Јеховините сведоци

пред еден месец - МКД

Рускиот Врховен суд денеска издаде одлука да се забранат Јеховините сведоци, откако Министерството за правда го повика да ја распушти оваа „екстремистичка организација“. Судијата на Врховниот суд Јуриј...

Врховен суд: Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - Алсат-М

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

ВРХОВЕН СУД: Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - Телеграф

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - A1on

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

Рускиот врховен суд донесе одлука- “Јеховини сведоци” се прогласени за екстремистичка организација !?

пред еден месец - Локално

Религиозното исповедање “Јеховини сведоци” беше прогласено за екстремистичка организација и беше забрането Врховниот суд на Руската Федерација утврди  дека религиозното исповедање, основано во 1876 година...

Врховниот суд на Русија ги забрани “Јеховините сведоци”, ја одреди како екстремистичка организација

пред еден месец - Макфакс

Врховниот суд на Руската Федерација утврди дека религиозната организација, основана во 1876 година во Соединетите Американски Држави, “Јеховини сведоци” е екстремистичка организација и затоа ги забрани...

Врховен суд: Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - Сител

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

Врховниот суд во Русија смета дека „Јеховини сведоци“ се екстремисти

пред еден месец - Р.С. Европа

Врховниот суд на Русија соопшти дека верската група „Јеховините сведоци“ треба да се смета за екстремистичка организација. Судот денеска издаде одлука, како одговор на жалба од страна на Министерството...

Врховен суд: Јеховините сведоци прогласени за екстремисти во Русија

пред еден месец - Слободна Македонија

Рускиот Врховен суд денеска донесе одлука со што Јеховините сведоци се оценуваат како „екстремистичка организација“. Со оваа одлука се забрануваат сите активности на групата на територијата на Русија....

КЛИКНИ