Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Локално

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Комедијата „Ах, љубов моја“ ја враќа љубовта како тема во современата македонска кинематографија

пред 5 дена - МКД

Програмата на 20. „Скопје филм фестивал“ продолжува со премиерата на новата македонска филмска комедија „Ах, љубов моја“ во режија и по сценарио на Коле Ангеловски, во продукција на „Авард филм и видео“....

Премиера на филмската комедија на Коле Ангеловски „Ах, љубов моја“

пред 5 дена - Република

Сценарието за „Ах, љубов моја“ Ангеловски прво го напиша за театарската претстава со која се отвори театар Комедија и претставата имаше 50 изведби за две години. Оваа претстава веќе не е на репертоарот...

Тино и Атанас конечно признаа: Нивната блискост не е само другарска - СКАНДАЛ

пред 5 дена - Exclusive

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. ктот е поддржан...

Премиера на филмот „Ах, љубов моја“ на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Дневник

Играниот филм „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Kоле Ангеловски ќе ја има својата премиера вечерва во киното „Милениум“, на дваесеттото издание на Скопскиот филмски фестивал. Најновиот филм на Ангеловски...

Македонска комедија на Скопје филм фестивал

пред 5 дена - Актуелно24

Вечерва на програмата на Скопје филм фестивал е премиерата на новата македонска комедија „Ах љубов моја“ на Коле Ангеловски. Премиерната проекција ќе се одржи во киното Милениум, во 20,30 часот, а ќе присуствува...

Македонска комедија на Скопје филм фестивал

пред 5 дена - Макфакс

Вечерва на програмата на Скопје филм фестивал е премиерата на новата македонска комедија „Ах љубов моја“ на Коле Ангеловски. Премиерната проекција ќе се одржи во киното Милениум, во 20,30 часот, а ќе присуствува...

Македонска комедија на Скопје филм фестивал

пред 5 дена - Денар

Вечерва на програмата на Скопје филм фестивал е премиерата на новата македонска комедија „Ах љубов моја“ на Коле Ангеловски. Премиерната проекција ќе се одржи во киното Милениум, во 20,30 часот, а ќе присуствува...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Лидер

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Тино и Атанас конечно признаа: Нивната блискост не е само другарска - СКАНДАЛ

пред 5 дена - Exclusive

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. ктот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Канал 5

Проектот е поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија во 2015 година со 14,3 милиони денари, а завршен е само за две години. Вкупниот буџет на филмот е околу 20 милиони денари. Режисерот и...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - A1on

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - ТВ Нова

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Вистина

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - ТВ 21

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Курир

Проектот е поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија во 2015 година со 14,3 милиони денари, а завршен е само за две години. Вкупниот буџет на филмот е околу 20 милиони денари. Режисерот и...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Денешен

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Сител

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски вечер премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

„Ах, љубов моја“ премиерно на Скопски фестивал

пред 5 дена - Утрински

Филмот е во режија и по сценарио на Коле Ангеловски, кој одбележува 55 години на филмското платно Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во...

Премиера на филмот „Ах, љубов моја“ на Скопскиот филмски фестивал

пред 5 дена - Дневник

Играниот филм „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Kоле Ангеловски ќе ја има својата премиера вечерва во киното „Милениум“, на дваесеттото издание на Скопскиот филмски фестивал. Најновиот филм на Ангеловски...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопски филмски фестивал

пред 6 дена - Cooltura

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан во рамки на Скопскиот филмски фестивал, во петок, 21 април, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“......

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - МТВ 1

Љубов гледана од хумористичен аспект. „Ах, љубов моја“- приказна за позната поп пејачка која после турнеја низ турција и емотивни проблеми предизвикани од раскинување на долгогодишна љубовна врска, сака...

„Ах, љубов моја“ премиерно на Скопски фестивал

пред 6 дена - Утрински

Филмот е во режија и по сценарио на Коле Ангеловски, кој одбележува 55 години на филмското платно Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во...

Вечерва почнува Скопје филм фестивал: „Реквием за госпоѓа Ј“ го отвора јубилејното издание

пред 6 дена - Република

Со филмот „Реквием за госпоѓа Ј.“ вечерва свечено ќе биде  отворено јубилејното 20. издание на Скопје филм фестивал, а пред публиката во киното „Милениум“ ќе се поклони и  легендарната актерка Мирјана...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Сител

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - A1on

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - ТВ Нова

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Канал 5

Проектот е поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија во 2015 година со 14,3 милиони денари, а завршен само за две години. Вкупниот буџет на филмот е околу 20 милиони денари. Директорката на...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Курир

Проектот е поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија во 2015 година со 14,3 милиони денари, а завршен само за две години. Вкупниот буџет на филмот е околу 20 милиони денари. Директорката на...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Вистина

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Лидер

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Филмот „Ах, љубов моја“ премиерно на Скопскиот филмски фестивал

пред 6 дена - Денешен

Филмот „Ах, љубов моја“ во режија и сценарио на Коле Ангеловски премиерно ќе биде прикажан утревечер во рамки на Скопскиот филмски фестивал, со почеток во 20.30 часот во киното „Милениум“. Проектот е поддржан...

Конечно и филм "Ах љубов моја" во режија на Коле Ангеловски

пред 6 дена - Вечер

Филмот „Ах, љубов моја неверна" е приказна за позната поп пеачка Сузан, која по успешната турнеја низ Турција и емотивините проблеми предизвикани од раскинувањето на долгогодишната љубовна врска, доаѓа...

Пет македонски филма ќе имаат премиера годинава

пред 6 дена - Република

Вкупно пет долгометражни играни филма на македонски автори се очекува да имаат премиера годинава, најави Мими Ѓоргоска Илиевска, директорката на Агенцијата за филм на Република Македонија. – Годинава се...

Утре на Скопски филмски фестивал: Премиера на љубовната комедија „Ах љубов моја“

пред 6 дена - Република

Ах, љубов моја“ е трета македонска филмска комедија, по „Мирно лето“ кој во 1961 година го режираше Димитрие Османли и „Викенд на мртовци“ чиј режисер е токму Ангеловски Филмската комедија „Ах, љубов моја...

Филмската комедија „Ах, љубов моја неверна“ на Коле Ангеловски премиерно на Скопски филмски фестивал

пред 6 дена - Слободна Македонија

Филмската комедија „Ах, љубов моја неверна“ на македонскиот режисер Коле Ангеловски ќе биде премиерно прикажана на Скопскиот филмски фестивал кој почнува денеска. Филмот ќе биде прикажен во програмата...

Филмски авантури со летни кампови за деца во Охрид

пред 7 дена - Вечер

Првиот камп опфаќа снимање на филмска авантура на брод во периодот од 12 до 17 јуни и е наменет за деца од 9 до 18 години. Автор на сценариото и режисер на филмот е м-р Кузман Кузмановски. Филмското училиште...

Филмската комедија „Ах, љувов моја неверна“ на Коле Ангеловски премиерно на Скопски филмски фестивал

пред 7 дена - Република

Филмската комедија „Ах, љубов моја неверна“ на македонскиот режисер Коле Ангеловски ќе биде премиерно прикажана на Скопскиот филмски фестивал кој почнува на 20 април, четврток. Филмот ќе биде прикажен...

Филмски авантури на брод

пред една недела - Дневник

Филмското училиште „Тинтири - минтири“ и продуцентската куќа „Аурипигмент“ од Скопје организираат два филмски летни кампа за деца на возраст од 8 до 18 години, во извидничкиот центар во Охрид, населба...

КЛИКНИ
kariera.mk