Платежни картички со отпечатоци од прсти како заштита

пред еден месец - IT.mk

Mastercard во Јужнa Африка претстави платежна картичка со читач на отпечатоци како заштита. Отпечатокот е замена за пинот и функционира слично како и на паметните телефони, за потврда на трансакцијата,...

Mastercard: Нема да ви треба ПИН за банкарска картичка

пред еден месец - Телефони

Mastercard развива биометриски банкарски картички, кои би требало да бидат многу побезбедни во споредба со класичните картички, за кои треба да се внесе ПИН кога сакате да платите некаде. Ако некој ви...

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток на прст

пред еден месец - Бизнис инфо

Фото: MasterCard Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка којашто поседува сензор за отисок на прст. MasterCard, којашто обработува повеќе од 65.000 трансакции секоја минута во светот, објави...

MasterCard ја претстави платежната картичка со сензор за отпечаток на прст

пред еден месец - Банкарство

Компанијата MasterCard ја претстави платежната картичка која содржи сензор за отпечаток од прст. Технологијата функционира на ист начин како и системот за плаќање со мобилен телефон, а тоа значи дека корисниците...

MasterCard претстави кредитна картичка која наместо пин користи отпечаток од прст

пред еден месец - Иновативност

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна...

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток од прст

пред еден месец - Иновативност

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна...

Читачите за отпечатоци не се безбедни колку што сме мислеле

пред еден месец - Smartportal

Купивте нов смартфон со читач за отпечатоци на прстите и сигурни сте во безбедноста на податоците на него? Размислете повторно – читачите за отпечатоци нудат одредена заштита, но се далеку од тоа што може...

Заклучувањето на телефонот со отпечаток не е безбедно како што мислите

пред еден месец - IT.mk

Најголем дел од производителите на паметни телефони, своите ексклузивни модели ги обезбедуваат со читач на отпечатоци. Без отпечаток телефонот не може да се отклучи и податоците на корисникот се безбедни. Отпечатокот...

КЛИКНИ