Откритие кое менува сè: Солта нè прави гладни, а не жедни

пред еден месец - Точка

Научниците откриле дека солта всушност нè прави гладни, а не жедни како што досега се сметаше. Од некои причини, никој досега не спровел студија околу врската помеѓу внесот на солта и водата. Научниците...

Големо откритие: Солта не не прави жедни туку го зголемува чувството за глад

пред еден месец - Прес 24

Германски научниците откриле револуционерно откритие дека солта всушност нè прави гладни, а не жедни како што досега се сметаше. Од некои причини, никој досега не спровел студија околу врската помеѓу внесот...

Разбиваме митови: Влијанието на солта врз човековиот организам

пред еден месец - Мојо

Откако ќе изедете нешто солено, воглавно сте жедни и пиете чаша вода? Погледнете ги резултатите на најновите истражува кои откриваат нешто сосема поинакво. Истражувањето е објавено во The Journal of Clinical...

РЕВОЛУЦИОНЕРНО ОТКРИТИЕ: Солта нè прави гладни, а не жедни!

пред еден месец - Кумановски муабети

Научниците откриле дека солта всушност нè прави гладни, а не жедни како што досега се сметаше. Од некои причини, никој досега не спровел студија околу врската помеѓу внесот на солта и водата. Научниците...

Водата ги топи мастите

пред еден месец - Локално

Човек или е гладен или е жеден. И двете чувства се поврзани со хистамин. Често, сепак, кога мислиме дека сме гладни, всушност чувствуваме жед. Ако испиеме 2 чаши топла вода 30 минути пред јадење или штом...

Солта не нé ожеднува, туку нé огладнува

пред еден месец - +Инфо

Истражувачите од Центарот Макс Делбрук за молекуларна медицина, Универзитетот Вандербит и нивни колеги од цел свет, дошле до неочекувано откритие при симулација на пат до Марс, а нивниот труд е објавен...

КЛИКНИ