"Огнена земја" од Емил Шулајковски

пред еден месец - Вечер

Со оваа изложба Шулајковски го одбележува јубилејот 25 години ликовно творештво, а на неа ќе бидат изложени 45 слики изработени во маслена техника создадени во последните три години. Во изложбените салони "Империјал 1 и 2" при

Емил Шулајковски: „Огнена земја“ е мојата замислена земја во која би сакал да живеам

пред еден месец - МКД

На ѕидовите во двата изложбени салони „Империјал“ при Културно - информативен центар - Скопје, од 20 април, во 20 часот, ќе бидат распослани 46 слики од 25-тата самостојна изложба на академскиот сликар...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

пред еден месец - Лидер

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар – Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“....

Изложба „Изминување на времето“ во Велес

пред еден месец - Cooltura

Вечерва, 20 април, со почеток во 19 часот, во Ликовен салон, Велес ќе биде отворена Групна изложба на уметници од Чешка и Македонија со наслов „Изминување на времето“... На изложбата со свои дела ќе се...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

пред еден месец - Канал 5

Со оваа изложба Емил Шулајковски го одбележува јубилејот 25 години ликовно творештво, а на неа ќе бидат изложени 45 слики изработени во маслена техника создадени во последните три години. „Формите“ и композициските...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

пред еден месец - A1on

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар – Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“....

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

пред еден месец - Сител

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар - Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“....

Уметници од Чешка и Македонија изложуваат во Велес

пред еден месец - Утрински

Во Ликовниот салон при Народниот музеј во Велес, вечерва во 19 часот ќе биде отворена групна изложба на уметници од Чешка и Македонија под наслов „Изминување на времето“. На изложбата се застапени 12 автори...

Изложба „Огнена земја“ на Емил Шулајковски во KИЦ-Скопје

пред еден месец - Дневник

Самостојната изложба „Огнена земја“ на академскиот сликар Емил Шулајковски, со која авторот одбележува 25 години ликовно творештво, вечерва ќе биде отворена во Kултурно-информативен центар – Скопје. Ќе...

Изложба на чешки и македонски уметници

пред еден месец - Вечер

астапени се автори од разни генерации, 12 автори со 33 дела, творејќи во различни медиуми како сликарско, вајарство, графика, фотографија, плакат, видео... Уметниците од Чешка и Македонија денеска во 19...

Самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ-Скопје

пред еден месец - Cooltura

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при Културно-информативен центар – Скопје во четврток, 20 април, со почеток во 20.00 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ-Скопје

пред еден месец - A1on

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар – Скопје утре (четврток) со почеток во 20.00 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ-Скопје

пред еден месец - Лидер

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар – Скопје утре (четврток) со почеток во 20.00 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски...

Емил Шулајковски: „Огнена земја“ е моето ново ликовно раѓање

пред еден месец - Р.С. Европа

„Огнена земја“ е насловена 25-та самостојна изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски, што од 20 април се одржува во изложбените салони - Империјал 1 и 2 во Културно информативниот центар – Скопје....

КЛИКНИ