Концерт на Влатко Стефановски и Биг бендот на оркестарот на словенечката армија - Музичко обединување на два темпераменти

пред еден месец - Утрински

Мајсторската инструментална вештина на Влатко Стефановски, со динамичната оркестарска изведба на словенечкиот Биг бенд создадоа една весела и „питка“ како „бистра вода“ музичка приказна ФОТО: Киро Попов...

Влатко Стефановски уште еднаш покажа дека е најдобриот на овие простори

пред еден месец - Слободна Македонија

Концертот на македонскиот гитарист Влатко Стефановски и Биг Бендот на словенечката армија во Метрополис арената ке остане како еден од настаните кои ќе ги памети македонската публика. „Чувам ноќ од будних“,...

Концерт на Влатко Стефановски и Биг бендот на оркестарот на словенечката армија - Музичко обединување на два темпераменти

пред еден месец - Утрински

Мајсторската инструментална вештина на Влатко Стефановски, со динамичната оркестарска изведба на словенечкиот Биг бенд создадоа една весела и „питка“ како „бистра вода“ музичка приказна ФОТО: Киро Попов...

Концерт на Влатко Стефановски и словенечкиот воен оркестар

пред еден месец - Макфакс

Препознатливот звук на гитарата на Стефановски во комбинација со Биг бенд-оркестарот на словенечката војска, во „Метрополис арената“ создаде посебен концертен филинг. Стефановски ги изведе познатите хитови...

Македонски гитарист и словенечки оркестар - маестрален концерт!

пред еден месец - Вечер

Како што кажа и самиот Влатко Стефановски "уживаме додека свириме за вас# на завчерашниот концерт со Биг бендот на Словенечкиот воен оркестар во Метрополис арената во Скопје, така и публиката уживаше слушајќи...

Влатко Стефановски уште еднаш покажа дека е најдобриот на овие простори

пред еден месец - Република

Концертот на македонскиот гитарист Влатко Стефановски и Биг Бендот на словенечката армија во Метрополис арената ке остане како еден од настаните кои ќе ги памети македонската публика. „Чувам ноќ од будних“,...

ЕВОЦИРАЊЕ СПОМЕНИ НА КОНЦЕРТОТ НА ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ: Запеа и диригентот на воениот оркестар

пред еден месец - Телеграф

Концертот на гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски заедно со Биг бенд-оркестарот на словенечката војска вчеравечер во „Метрополис арената“ им евоцира спомени на повозрасните, а на помладите им даде уникатно...

Грандиозен концерт на Влатко Стефановски и оркестарот на словенечката војска

пред еден месец - Макфакс

Во Метрополис арената во Скопје, утревечер ќе се одржи голем концерт на гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски со Биг Бендот Орекестар на словенечката војска. Овој концерт е искулучителен музички настан,...

Гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски настапува со Биг Бенд оркестарот на словенечката војска во Скопје

пред еден месец - МКД

Специјално за скопскиот концерт, на 19 април во „Метрополис Арена“, Влатко Стефановски со Биг Бендот подготвуваат репертоар составен од некои од неговите најпознати композиции, но и познати фанк, џез и...

Концерт на Влатко Стефановски и оркестарот на словенечката војска

пред еден месец - Телеграф

Гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски и Биг Бендот Оркстар на словенечката војска со спектакуларен концерт во Скопје. Специјално за скопскиот концерт, Влатко со Биг Бендот подготвуваат репертоар составен...

Гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски вечерва ќе настапи со Биг бенд оркестарот на словенечката војска

пред еден месец - Телеграф

Во „Метрополис арената“ со почеток во 20 часот вечерва ќе настапи македонскиот гитарист Влатко Стефановски заедно со Биг бенд оркестарот на словенечката војска. Ова не е нивна прва соработка, но ќе биде...

Грандиозен концерт на Влатко Стефановски и оркестарот на словенечката војска

пред еден месец - Денар

Во Метрополис арената во Скопје, утревечер ќе се одржи голем концерт на гитарскиот виртуоз Влатко Стефановски со Биг Бендот Орекестар на словенечката војска. Овој концерт е искулучителен музички настан,...

Kонцерт на Влатко Стефановски и Оркестарот на словенечката војска

пред еден месец - Вечер

"Се работи за исклучителен музички проект, уникатен од овој вид во целиот регион. Концертот е во рамки на прославата на 25 -годишнината на воспоставување на дипломатски односи помеѓу Словенија и Македонија",...

КЛИКНИ