Тачи тврди дека Белград под притисок ќе дозволи формирање на војска на Косово

пред еден месец - Актуелно24

Косовскиот претседател Хашим Тачи оцени во понеделник дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можела да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Канал 5

Тој повтори дека формирањето на војска на Косово е „пат од кој нема враќање“, а спорно е само тоа дали ќе формира со измени на Уставот на Косово или со законски измени. „Ако меѓународната заедница не може...

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Локално

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - A1on

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - ТВ Нова

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи тврди дека Белград под притисок ќе дозволи формирање на војска на Косово

пред еден месец - Макфакс

Косовскиот претседател Хашим Тачи оцени во понеделник дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можела да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Денешен

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Алсат-М

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Белград под притисок ќе дозволи формирање на војска на Косово

пред еден месец - Позитив

Косовскиот претседател Хашим Тачи тврди дека во понеделник Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можела да го убеди „за пет минути“....

Тачи тврди дека Белград под притисок ќе дозволи формирање на војска на Косово

пред еден месец - Точка

Косовскиот претседател Хашим Тачи оцени во понеделник дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можела да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Република

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Тачи: Србија под притисок би можела да прифати формирање на војска на Косово

пред еден месец - Слободна Македонија

Косовскиот претседател Хашим Тачи денеска оцени дека Белград би можел да се согласи на формирање на војска на Косово бидејќи меѓународната заедница, доколку сака, би можеле да го убеди „за пет минути“....

Хашим Тачи: Косово ќе изгради својата армија во соработка со меѓународните фактори

пред еден месец - Макфакс

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави во понеделникот дека Косово ќе има своја армија, но во согласност и со соработка со меѓународните фактори, пренесе Радио “Слободна Европа”, цитирајќи го интервјуто...

Хашим Тачи: Косово ќе изгради своја армија во соработка со меѓународните фактори

пред еден месец - Точка

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави во понеделникот дека Косово ќе има своја армија, но во согласност и со соработка со меѓународните фактори, пренесе Радио “Слободна Европа”, цитирајќи го интервјуто...

Вучиќ: Можам да одам на Косово и без дозвола, но не сакам да им направам проблем на Србите

пред еден месец - Актуелно24

Српскиот премиер и кандидат на претседателските избори Александар Вучиќ во неделата изјавил дека во рамките на кампањата сака да го посети Косово и дека тоа може да го направи и без дозвола од властите...

Мустафа: Војската ќе се формира само со поддршка од „меѓународните пријатели“

пред еден месец - Актуелно24

Косовскиот премиер Иса Мустафа во саботата изјавил дека косовската војска може да биде формирана само преку „координација со меѓународните пријатели“, пренесуваат српските медиуми. „Формирањето на војската...

Вучиќ без дозвола од Приштина би отишол на Косово?

пред еден месец - Фактор

Српскиот премиер и кандидат на претседателските избори, Александар Вучиќ денеска изјави дека во рамките на кампањата сака да го посети Косово и дека тоа може да го направи и без дозвола од властите во...

Вучиќ: Можам да одам на Косово и без дозвола, но не сакам да им направам проблем на Србите

пред еден месец - Макфакс

Српскиот премиер и кандидат на претседателските избори Александар Вучиќ во неделата изјавил дека во рамките на кампањата сака да го посети Косово и дека тоа може да го направи и без дозвола од властите...

Мустафа: Војската ќе се формира само со поддршка од „меѓународните пријатели“

пред еден месец - Макфакс

Косовскиот премиер Иса Мустафа во саботата изјавил дека косовската војска може да биде формирана само преку „координација со меѓународните пријатели“, пренесуваат српските медиуми. „Формирањето на војската...

Мустафа: Нема косовска војска без координација со САД

пред еден месец - Позитив

Предлогот на косовскиот претседател Хашим Тачи за трансформација на безбедносните сили во војска на Косово, нема да добие зелено светло од Владата на Косово. Премиерот Иса Мустафа изјави дека формирањето...

Мустафа: Војската ќе се формира само со поддршка од „меѓународните пријатели“

пред еден месец - Story

Приштина 19.03.2017 (Макфакс) – Косовскиот премиер Иса Мустафа во саботата изјавил дека косовската војска може да биде формирана само преку „координација со меѓународните пријатели“, пренесуваат српските...

Вучиќ: Можам да одам на Косово и без дозвола, но не сакам да им направам проблем на Србите

пред еден месец - Story

Нови Пазар 19.03.2017 (Макфакс) – Српскиот премиер и кандидат на претседателските избори Александар Вучиќ во неделата изјавил дека во рамките на кампањата сака да го посети Косово и дека тоа може да го...

Вучиќ: Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија

пред еден месец - Актуелно24

Српскиот премиер Александар Вучиќ во саботата во Нови Сад изјавил дека Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија, пренесуваат српските медиуми. „Нам ни е потребно да бидеме на европскиот пат за да...

Вучиќ: Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија

пред еден месец - Макфакс

Српскиот премиер Александар Вучиќ во саботата во Нови Сад изјавил дека Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија, пренесуваат српските медиуми. „Нам ни е потребно да бидеме на европскиот пат за да...

Косовскиот премиер Мустафа: Создавање косовска војска само со меѓународните пријатели

пред еден месец - МКД

Премиерот на Косово Иса Мустафа изјави вчера во Подуево дека војска на Косово може да формира само во координација со „меѓународните пријатели“. „Формирањето на восјка на Косово е можно само со координација...

Вучиќ: Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија

пред еден месец - Story

Нови Сад 19.03.2017 (Макфакс) – Српскиот премиер Александар Вучиќ во саботата во Нови Сад изјавил дека Србија никогаш нема да воведе санкции за Русија, пренесуваат српските медиуми. „Нам ни е потребно...

КЛИКНИ
kariera.mk