Социјален дијалог за економскиот раст и одржливи работни места

пред 3 дена - Нетпрес

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Локално

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

Организацијата на работодавачи бара раст на минималната плата

пред 3 дена - 24 вести

Растот на минималната плата е клучен за задржување на работниците, велат од организацијата на работодавачи. Посочуваат дека засега немаат проценки колкаво треба да биде зголемувањето на минималната плата,...

Социо-економски совет: Да се зголеми минималната плата

пред 3 дена - Сител

Embedded video for Социо-економски совет: Да се зголеми минималната плата Зголемување на минималната плата  и еднакви права на вработените во сите дејности. Од економско социјалниот совет се согласнид...

Може ли да се зголеми минимална плата?

пред 3 дена - Телма

Социјалните партнери решија сега да бараат начини како да ја зголемат минималната плата во земјава, иако нова Влада се уште не е формирана, а старата работи на техничко ниво. Работодавачите, Синдикатот...

Во нова стратегија за плати- зголемување на минималецот

пред 3 дена - МТВ 1

Се крои нова стратегија за платите, зголемување на минималецот, скратување на периодот во договорите на определено, наместо за пет, ангажираните да бидат вработени во рок од три години. Предлозите ќе се...

Политичката криза ги замрзна ветувањата за повисоки плати

пред 3 дена - Алсат-М

Ветувањата за повисока минимална плата потиснати од политичката криза. Иако и ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во предизборието најавија гарантирана плата од 12.000 денари уште во 2017 година, реализацијата на ова ветување...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

пред 3 дена - Денар

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Вест

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Вест

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Утрински

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - A1on

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

пред 3 дена - Макфакс

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Канал 5

- Членовите на Советот се согласни дека предизвиците со кои се соочува земјата поврзани со долготрајната политичка криза не треба да се пречка за остварување и натамошно динамизирање на дијалогот. Времето...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Курир

– Членовите на Советот се согласни дека предизвиците со кои се соочува земјата поврзани со долготрајната политичка криза не треба да се пречка за остварување и натамошно динамизирање на дијалогот. Времето...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Економски

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

пред 3 дена - Точка

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Вистина

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Денешен

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

Работниците во индустриските зони ќе бараат одмор и минимална плата

пред 3 дена - +Инфо

Синдикатите чекаа 10 години за да побараат и вработените во технолошко индустриските зони да бидат опфатени со Законот за минимална плата и колективното договарање. Ова барање на синдикатите доаѓа по низата...

ЕСС ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - Економски

Во Скопје се одржa седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво. На седницата...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - Канал 5

На седницата се очекува да се разговара и за можностите и приоритетните области на делување на Економско-социјалниот совет во следниот период. Како што е најавено, со седницата ќе претседава министерот...

Продолжување на ефективниот социјален дијалог за динамизирање на економскиот раст и креирање одржливи работни места

пред 3 дена - Пулс 24

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - A1on

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво....

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - Курир

На седницата се очекува да се разговара и за можностите и приоритетните области на делување на Економско-социјалниот совет во следниот период. Како што е најавено, со седницата ќе претседава министерот...

ЕСС:Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Република

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

Продолжувa социјалниот дијалог за динамизирање на економскиот раст и креирање одржливи работни места

пред 3 дена - еМАГАЗИН

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - Вистина

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво....

Синдикатот бара повисок минималец и исти плати за иста работа

пред 3 дена - Вечер

Зголемувањето на минималната плата веќе е ставено на агендата на Советот и за тоа наскоро ќе се расправа, а решението ќе биде резултат на консензус на партнерите во трипартитниот дијалог Зголемувањето...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

пред 3 дена - Сител

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период,...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

пред 3 дена - Слободна Македонија

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво....

КЛИКНИ
kariera.mk