Роман за балканските војни од Владимир Костов

пред 5 дена - Пулс 24

Роман за балканските војни  од Владимир Костов Во едицијата „Современа македонска проза“, издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје го објави романот „Битолски триод“ од познатиот македонски писател Владимир...

"Битолски триод" од Владимир Костов

пред 5 дена - Вечер

На страниците од ова дело авторот ја обработува темата на Балканските војни и Првата светска војна, во кои беа регрутирани над 100.000 илјади Македонци, кои се бореа и гинеа за туѓи цели. Издавачката куќа...

Балканските и Првата светска војна – тема на романот „Битолски триод“

пред 5 дена - Вистина

Издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје во едицијата „Современа македонска проза“ го објави романот „Битолски триод“ од писателот Владимир Костов. – Авторот ја обработува темата на Балканските војни и Првата...

Објавен романот „Битолски триод“ од Владимир Костов

пред 5 дена - Cooltura

Издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје во едицијата „Современа македонска проза“ го објави романот „Битолски триод“ од писателот Владимир Костов... – Авторот ја обработува темата на Балканските војни и Првата...

Нов роман од Владимир Костов

пред 5 дена - Република

Во едицијата „Современа македонска проза“, издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје го објави романот „Битолски триод“ од познатиот македонски писател Владимир Костов. На страниците од ова дело авторот  ја...

„Силсонс“ објави роман за Балканските војни од Владимир Костов

пред 5 дена - МКД

Во едицијата „Современа македонска проза“, издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје го објави романот „Битолски триод“ од познатиот македонски писател Владимир Костов. На страниците од ова дело авторот ја...

Балканските и Првата светска војна – тема на романот „Битолски триод“

пред 5 дена - A1on

Издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје во едицијата „Современа македонска проза“ го објави романот „Битолски триод“ од писателот Владимир Костов. – Авторот ја обработува темата на Балканските војни и Првата...

Роман за Балканските војни од Владимир Костов

пред 5 дена - Нетпрес

Во едицијата „Современа македонска проза“, издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје го објави романот „Битолски триод“ од познатиот македонски писател Владимир Костов. На страниците од ова дело авторот  ја...

Балканските и Првата светска војна – тема на романот „Битолски триод“

пред 5 дена - Курир

– Авторот ја обработува темата на Балканските војни и Првата светска војна, во кои беа регрутирани над 100.000 илјади Македонци, кои се бореа и гинеа за туѓи цели. Посебен акцент става на двегодишните...

Роман за Балканските војни од Владимир Костов

пред 5 дена - +Инфо

Во едицијата „Современа македонска проза“, издавачката куќа „Силсонс“ од Скопје го објави романот „Битолски триод“ од македонскиот писател Владимир Костов. На страниците од ова дело авторот ја обработува...

КЛИКНИ
kariera.mk