Анѓушев Се отежнува увозот но струја ќе има и ќе биде поскапа

Анѓушев: Се отежнува увозот, но струја ќе има и ќе биде поскапа

+Инфо | пред 10 месеци

Се стеснуваат можностите за увоз на струја во земјава. Денеска и Бугарија воведе забрана за физички трансакции и го исклучи далноводот кон Македонија, односно не дозволи транзит на енергија. Останува сега...

Струјата во Македонија нема да поскапи и нема да има рестрикции

Струјата во Македонија нема да поскапи и нема да има рестрикции

Start.mk | пред 10 месеци

Во Македонија нема да има рестрикции на струја бидејќи снабдувањето со електрична енергија за потрошувачите, односно домаќинствата и помалите компании на пазарот за електрична енергија се одвива редовно...

Струјата во Македонија нема да поскапи и нема да има рестрикции

Струјата во Македонија нема да поскапи и нема да има рестрикции

Република | пред 10 месеци

Во Македонија нема да има рестрикции на струја бидејќи снабдувањето со електрична енергија за потрошувачите, односно домаќинствата и помалите компании на пазарот за електрична енергија се одвива редовно...

Пораст на потрошувачката и цената на струјата  ЕЛЕМ тврди дека нема да има проблем со снабдување

Пораст на потрошувачката и цената на струјата – ЕЛЕМ тврди дека нема да има проблем со снабдување

Таратур | пред 10 месеци

Ниските температури кои најверојатно никој не ги очекуваше ја принудија земјава деновиве да врши вонреден увоз на електрична енергија по многу високи цени. Состојбата дополнително се искомпликува и со...

Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Утрински | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании се одвива редовно и во согласност со потребите, соопшти ЕЛЕМ Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата...

Исклучениот далновод од Грција нема да ја остави Македонија без струја

Исклучениот далновод од Грција нема да ја остави Македонија без струја

Дневник | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании, на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

Интервентен увоз на струја по интервентни цени

Интервентен увоз на струја по интервентни цени

Дневник | пред 10 месеци

Македонија како и цела Европа ја зафати екстремно студен бран. Температури толку ниско под нулата одамна не сме имале. И освен што снегот и студот создадоа проблеми по патиштата, поради зголемена потрошувачка...

Грција го затвори долноводот кон Македонија Бугарија размислува за истата опција

Грција го затвори долноводот кон Македонија, Бугарија размислува за истата опција

MK News | пред 10 месеци

Грција од вчера го затвори и далноводот кон Македонија, што значи не е дозволен транзит на електрична енергија. За иста мерка размислува и соседна Бугарија. Како причина за ваквиот потег се наведуваа високата...

Грција го затвори долноводот кон Македонија Бугарија размислува за истата опција

Грција го затвори долноводот кон Македонија, Бугарија размислува за истата опција

Сител | пред 10 месеци

Грција од вчера го затвори и далноводот кон Македонија, што значи не е дозволен транзит на електрична енергија. За иста мерка размислува и соседна Бугарија. Како причина за ваквиот потег се наведуваа високата...

Граѓаните не треба да стравуваат струјата нема да поскапи и нема да има рестрикции

Граѓаните не треба да стравуваат: струјата нема да поскапи и нема да има рестрикции!

Start.mk | пред 10 месеци

Како што појаснуваат од ЕЛЕМ сите расположливи капацитети за производство на струја се ставени во погон,а цената на увозната струја ќе се нивелира со нивната продажба на струја што се реализираше во ноември...

Нов увоз на струја на ЕЛЕМ

Нов увоз на струја на ЕЛЕМ

24 вести | пред 10 месеци

Не сопира увозот на струја. ЕЛЕМ објави тендер за набавка на вкупно 27 360 мегават часа струја од увоз. Количините се за покривање на потребите за викендов и следната цела недала за период од 22 часот...

Заглавени камиони проодни патишта најави за нов снег

Заглавени камиони, проодни патишта, најави за нов снег

Алфа | пред 10 месеци

На сибирски температури, заглавени и смрзнати. 70 камиони чекаат за влез во Грција. Грчките власти ги спуштија рампите на граничниот премин Евзони. Сообраќајот на патиштата во земјава  се одвива тековно,...

Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Фокус | пред 10 месеци

Електрани на Македонија денеска информира дека од  вчера Грција воведе забрана за физички трансакции и го исклучи далноводот кон Македонија, односно не дозволи транзит на енергија. Истовремено, и соседна...

Граѓаните не треба да стравуваат струјата нема да поскапи и нема да има рестрикции

Граѓаните не треба да стравуваат: струјата нема да поскапи и нема да има рестрикции!

Вечер | пред 10 месеци

Како што појаснуваат од ЕЛЕМ сите расположливи капацитети за производство на струја се ставени во погон,а цената на увозната струја ќе се нивелира со нивната продажба на струја што се реализираше во ноември...

ЕЛЕМ продолжува да увезува струја

ЕЛЕМ продолжува да увезува струја

Телма | пред 10 месеци

АД ЕЛЕМ распиша нов оглас за увоз на струја. За 14 и 15 јануари бара 7.200 мегават часови електрична енергхија а за периодот од 16 до 22 јануари уште 20.160 мегават часови. Цената по која ќе се набават...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно

еВести | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

Цената на струјата вртоглаво расте ЕЛЕМ убедува дека ќе ја има

Цената на струјата вртоглаво расте, ЕЛЕМ убедува дека ќе ја има

+Инфо | пред 10 месеци

Ниските температури кои најверојатно никој не ги очекуваше ја принудија земјава деновиве да врши вонреден увоз на електрична енергија по многу високи цени. Состојбата дополнително се искомпликува и со...

ЕЛЕМ Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Економски | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно

Денешен | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја e редовно согласно потребите

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја e редовно согласно потребите

Точка | пред 10 месеци

Во изминатите 24 часа целосно е одговорено на потребите на конзумот со оптимизација на домашните производни капацитети и преку набавка на електрична енергија во часовни периоди од денот кога се бележи...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ТВ Нова | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Утрински | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја e редовно согласно потребите

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја e редовно согласно потребите

Нетпрес | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Сител | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Грција го исклучи далноводот кон Македонија снабдувањето со струја редовно

ЕЛЕМ: Грција го исклучи далноводот кон Македонија, снабдувањето со струја редовно

Вест | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Грција го исклучи далноводот кон Македонија снабдувањето со струја редовно

ЕЛЕМ: Грција го исклучи далноводот кон Македонија, снабдувањето со струја редовно

Вест | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

24 вести | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Од компанијата...

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза Интервју со Кочо Анѓушев

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Интервју со Кочо Анѓушев

Локално | пред 10 месеци

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ с еуште не може...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Курир | пред 10 месеци

Од компанијата посочуваат дека во текот на вчерашниот ден е регистриран преку 30 проценти поголем конзум од вообичаениот за предметниот период, а измерената температура за тој период била 15 степени пониска...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

A1on | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Грција го исклучи далноводот кон Македонија но струја ќе има

ЕЛЕМ: Грција го исклучи далноводот кон Македонија, но струја ќе има

+Инфо | пред 10 месеци

Електрани на Македонија денеска информира дека од  вчера Грција воведе забрана за физички трансакции и го исклучи далноводот кон Македонија, односно не дозволи транзит на енергија. Истовремено, и соседна...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Вистина | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно

Прес 24 | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Start.mk | пред 10 месеци

Од компанијата посочуваат дека во текот на вчерашниот ден е регистриран преку 30 проценти поголем конзум од вообичаениот за предметниот период, а измерената температура за тој период била 15 степени пониска...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Лидер | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ ТВРДИ Вишоците електрична енергија ги обезбедуваме од сопствени средства

ЕЛЕМ ТВРДИ: Вишоците електрична енергија ги обезбедуваме од сопствени средства

Фактор | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата  и  помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија  се одвива редовно  и  во согласност со потребите.  Во изминатите 24...

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза Интервју со Кочо Анѓушев

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Интервју со Кочо Анѓушев

Либертас | пред 10 месеци

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ сеуште не може...

АД ЕЛЕМ Набавката на струја нема да влијае на цената

АД ЕЛЕМ: Набавката на струја нема да влијае на цената

Канал 5 | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата  и  помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија  се одвива редовно  и  во согласност со потребите.  Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја e редовно

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја e редовно

Пулс 24 | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Здравство 24 | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

Струја ќе има но по каква цена

Струја ќе има, но по каква цена

Р.С. Европа | пред 10 месеци

Марфиевите закони проработеа и со струјата - кога е најстудено се случува дефект во производството. Експертите велат дека нема да има недостиг, но може да има проблем со цената. Увозот на струја поради...

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза Интервју со Кочо Анѓушев

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Интервју со Кочо Анѓушев

Reporter.mk | пред 10 месеци

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ сеуште не може...

Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Вечер | пред 10 месеци

Од компанијата посочуваат дека во текот на вчерашниот ден е регистриран преку 30 проценти поголем конзум од вообичаениот за предметниот период, а измерената температура за тој период била 15 степени пониска...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја редовно Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија

Слободна Македонија | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи – домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со потребите. Во изминатите...

ЕЛЕМ Грција го исклучи далноводот кон Македонија

ЕЛЕМ: Грција го исклучи далноводот кон Македонија

еМАГАЗИН | пред 10 месеци

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја редовно, Грција го исклучи далноводот кон Македонија Скопје, 11 јануари 2017 (МИА) - Снабдувањето со електрична енергија за тарифните потрошувачи - домаќинствата и помалите...

ЕЛЕМ за 5 дена потроши 1 9 милиони евра на увоз  потребите се покриени со увезена струја

ЕЛЕМ за 5 дена потроши 1,9 милиони евра на увоз – потребите се покриени со увезена струја

Таратур | пред 10 месеци

Од 140 евра до фантастични 219,37 евра за мегават час ЕЛЕМ  плаќа за увоз на струја за следните два дена. Новите количини на струја од  7 200 Mwh што ги набави  ЕЛЕМ од увоз за  да се задоволат во целост...

Од каде ЕЛЕМ ќе плати 1 9 милиони евра за струјата што ја купи за 5 дена

Од каде ЕЛЕМ ќе плати 1,9 милиони евра за струјата што ја купи за 5 дена?

Фактор | пред 10 месеци

ЕЛЕМ ќе плати 1,9 милиони евра за 14.568 мегават-часови струја кои се наменети за да задоволат дел од потребите на тарифните потрошувачи во 5 дена. ЕЛЕМ пишува дека овој трошок нема негативни финансиски...

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

Утрински | пред 10 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

Ковачевски РЕК Битола е во нова хаварија увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра

Ковачевски: РЕК Битола е во нова хаварија, увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра!

Локално | пред 10 месеци

Прес конференција на Васко Ковачевски, пратеник и претседател на ОО СДСМ – Битола Ситуацијата со недостиг на струја за домакинствата е многу сериозна! Според последните официјални информации, не само што...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ десет години го критикува РЕК Битола и се потсмева со вработените

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ десет години го критикува РЕК Битола и се потсмева со вработените

Локално | пред 10 месеци

СДСМ уште еднаш во обид да извлече ситни дневно политички поени критикува неосновано и се служи со лаги и манипулации за да дојде до некој ситен политички поен. Прво, обвинува за нетранспарентност при...

ЕЛЕМ Екстремно ниските температури ја зголемија потрошувачката за 30

ЕЛЕМ: Екстремно ниските температури ја зголемија потрошувачката за 30%

Сител | пред 10 месеци

Embedded video for ЕЛЕМ: Екстремно ниските температури ја зголемија потрошувачката за 30% Третиот блок на РЕК Битола останува надвор од функција. При поправка  повторно напукнала цевка во котелскиот сегмент,...

Потребите се покриваат со увезена струја Kој и како ќе ја плати струјата

Потребите се покриваат со увезена струја: Kој и како ќе ја плати струјата?

24 вести | пред 11 месеци

Од 140 евра до фантастични 219,37 евра за мегават час ЕЛЕМ  плаќа за увоз на струја за следните два дена. Новите количини на струја од  7 200 Mwh што ги набави  ЕЛЕМ од увоз за  да се задоволат во целост...

Студена зима  скапа струја Цената на увозот урива рекорди

Студена зима – скапа струја: Цената на увозот урива рекорди

24 вести | пред 11 месеци

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ сеуште не може...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ создава тензија за производството на електрична енергија за политички поени

ВМРО-ДПМНЕ:СДСМ создава тензија за производството на електрична енергија за политички поени

МКД | пред 11 месеци

„СДСМ треба да знае дека поради временските околности состојбата со снабдувањето и со производството на електрична енергија е значително отежнато во речиси сите земји во регионот и пошироко. Тие фактори...

ЕЛЕМ Потрошувачката на струја зголемена за 30

ЕЛЕМ: Потрошувачката на струја зголемена за 30%

Вест | пред 11 месеци

Поради екстремно ниските температури, потрошувачката на електрична енергија е зголемена за 30 проценти, во однос на истиот период за последните пет години. Од ЕЛЕМ велат дека снабдувањето со електрична...

Ковачевски РЕК Битола е во нова хаварија

Ковачевски: РЕК Битола е во нова хаварија

Reporter.mk | пред 11 месеци

„Ситуацијата со недостиг на струја за домакинствата е многу сериозна! Според последните официјални информации, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна...

Пак пукна котелот увозот на струја продолжува

Пак пукна котелот, увозот на струја продолжува

Телма | пред 11 месеци

АД ЕЛЕМ ке продолжи да увезува струја. За набавка на 3.600 мегават часови електрична енергија за следните два дена ќе се потрошат над 1.200.000 евра. Увозот ќе продолжи бидејки кусо време по поправката,...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ се служи со лаги и манипулации

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се служи со лаги и манипулации

Канал 5 | пред 11 месеци

Станува збор за прв застој на ТЕ Битола 3 после речиси половина година со оглед дека овој капацитет во континуитет испорачуваше електрична енергија од август минатата година.

Ковачевски РЕК Битола е во нова хаварија увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра

Ковачевски: РЕК Битола е во нова хаварија, увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра!

Либертас | пред 11 месеци

Прес конференција на Васко Ковачевски, пратеник и претседател на ОО СДСМ – Битола Ситуацијата со недостиг на струја за домакинствата е многу сериозна! Според последните официјални информации, не само што...

Потребите се покриваат со увезена струја кој и како ќе ја плати

Потребите се покриваат со увезена струја: кој и како ќе ја плати?

24 вести | пред 11 месеци

Од 140 евра до фантастични 219,37 евра за мегават час ЕЛЕМ  плаќа за увоз на струја за следните два дена. Новите количини на струја од  7 200 Mwh што ги набави  ЕЛЕМ од увоз за  да се задоволат во целост...

ВМРО ДПМНЕ ЕЛЕМ набави струја по пониски цени

ВМРО-ДПМНЕ: ЕЛЕМ набави струја по пониски цени

Кајгана | пред 11 месеци

„СДСМ треба да знае дека поради временските околности состојбата со снабдувањето и со производството на електрична енергија е значително отежнато во речиси сите земји во регионот и пошироко. Тие фактори...

ВМРО ДПМНЕ ЕЛЕМ набави струја по пониски цени СДСМ скандализира да го прикрие поразот на изборите

ВМРО-ДПМНЕ: ЕЛЕМ набави струја по пониски цени, СДСМ скандализира да го прикрие поразот на изборите

Макфакс | пред 11 месеци

СДСМ треба да знае дека поради временските околности состојбата со снабдувањето и со производството на електрична енергија е значително отежнато во речиси сите земји во регионот и пошироко. Тие фактори...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ десет години го критикува РЕК Битола и се потсмева со вработените

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ десет години го критикува РЕК Битола и се потсмева со вработените

A1on | пред 11 месеци

СДСМ уште еднаш во обид да извлече ситни дневно политички поени критикува неосновано и се служи со лаги и манипулации за да дојде до некој ситен политички поен. Прво, обвинува за нетранспарентност при...

ЕЛЕМ Студот ја зголеми потрошувачката на струја за 30 отсто

ЕЛЕМ: Студот ја зголеми потрошувачката на струја за 30 отсто

Утрински | пред 11 месеци

Сегашните температури се за 8 степени пониски од просекот во последните 10 години Поради екстремно ниските температури вчера е регистрирана за 30 проценти поголема потрошувачка на струја во Македонија,...

Ковачевски РЕК Битола има нова хаварија увезената струја досега однесе 2 милиони евра

Ковачевски: РЕК Битола има нова хаварија, увезената струја досега однесе 2 милиони евра

Бриф | пред 11 месеци

Според последните официјални информации, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки. Ива го изјави на прес -конференција,...

Ковачевски РЕК Битола има нова хаварија увезената струја досега однесе 2 милиони евра

Ковачевски: РЕК Битола има нова хаварија, увезената струја досега однесе 2 милиони евра

+Инфо | пред 11 месеци

Според последните официјални информации, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки. Ива го изјави на прес -конференција,...

СДСМ За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

СДСМ: За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

Кајгана | пред 11 месеци

„Не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола, којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки“, изјави Васко Ковачевски, пратеник и претседател на ОО СДСМ – Битола. „Од...

СДСМ За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

СДСМ: За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

Точка | пред 11 месеци

Не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки, рече во вторник Васко Ковачевски, пратеник и претседател на ОО СДСМ – Битола....

Ковачевски РЕК Битола има нова хаварија увезената струја досега однесе 2 милиони евра

Ковачевски: РЕК Битола има нова хаварија, увезената струја досега однесе 2 милиони евра

+Инфо | пред 11 месеци

Според последните официјални информации, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки. Ива го изјави на прес -конференција,...

СДСМ За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

СДСМ: За пет дена граѓаните ќе платат речиси два милиони евра за увезена струја

Макфакс | пред 11 месеци

Не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна хаварија. Пукнати се цевки, рече во вторник Васко Ковачевски, пратеник и претседател на ОО СДСМ – Битола....

ВМРО ДПМНЕ Реакција на прес конференцијата на Васко Ковачевски

ВМРО-ДПМНЕ: Реакција на прес конференцијата на Васко Ковачевски

Пулс 24 | пред 11 месеци

СДСМ уште еднаш во обид да извлече ситни дневно политички поени  критикува неосновано и се служи со лаги и манипулации за да дојде до некој ситен политички поен. Прво, обвинува за нетранспарентност при...

Ковачевски Пет дена струја не чини два милиона евра

Ковачевски: Пет дена струја не чини два милиона евра

Нова ТВ | пред 11 месеци

За 5 дена, граѓаните на Македонија, поради несериозната власт којашто во студ ги остави без домашна струја ќе платат речиси 2.000.000 евра, обвини денеска на прес конференција Васко Ковачевски од СДСМ....

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ТВ Нова | пред 11 месеци

Има доволно електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар на струја. Во текот на вчерашниот ден целосно е одговорено на потребите на конзумот со оптимизација на домашните...

СДСМ Нова хаварија во РЕК Битола 2 милиони евра за увезена струја за пет дена

СДСМ: Нова хаварија во РЕК Битола, 2 милиони евра за увезена струја за пет дена

МКД | пред 11 месеци

СДСМ денеска предупреди дека ситуацијата со недостиг на струја за домаќинствата е многу сериозна, бидејќи, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна...

Ковачевски РЕК Битола е во нова хаварија увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра

Ковачевски: РЕК Битола е во нова хаварија, увезената струја за 5 дена ни однесе 2 милиона евра!

A1on | пред 11 месеци

„Ситуацијата со недостиг на струја за домакинствата е многу сериозна! Според последните официјални информации, не само што не е направен еден од блоковите на РЕК Битола којшто не работи, туку има дополнителна...

Нов интервентен увоз на струја со 600 насто поскапа цена од одобрената

Нов интервентен увоз на струја со 600 насто поскапа цена од одобрената

Ако | пред 11 месеци

Пратеникот на СДСМ од Битола Васко Ковачевски објави дека е објавен нов тендер за интервентен узвоз на струја. Распишан е нов тендер за интервентен увоз на струја за денеска и утре-рече Ковачевски. Цената...

Ниските температури ја зголемија потрошувачката на струја за 30 проценти

Ниските температури ја зголемија потрошувачката на струја за 30 проценти

Таратур | пред 11 месеци

Редовно се снабдуваат со струја домаќинствата и помалите компании кои се на регулираниот пазар за електрична енергија, соопштуваат од АД ЕЛЕМ. Во нивното соопштение се наведува дека вчера поради ниските...

ЕЛЕМ Трошењето струја е зголемено за 30 проценти во однос на последните пет години

ЕЛЕМ: Трошењето струја е зголемено за 30 проценти во однос на последните пет години

Локално | пред 11 месеци

Поради екстремно ниската температура, регистрирана е 30 проценти поголема потрошувачка на електрична енергија во однос на истиот период за последните пет години, се вели во соопштение на АД ЕЛЕМ. –  Сите...

ЕЛЕМ За 30 проценти поголема потрошувачка на струја

ЕЛЕМ: За 30 проценти поголема потрошувачка на струја

Бриф | пред 11 месеци

Редовно се снабдуваат со струја домаќинствата и помалите компании кои се на регулираниот пазар за електрична енергија, соопштуваат од АД ЕЛЕМ. Во нивното соопштение се наведува дека вчера поради ниските...

Потрошувачката на струја зголемена за 30 отсто поради ниските температури

Потрошувачката на струја зголемена за 30 отсто поради ниските температури

24 вести | пред 11 месеци

Поради екстремно ниските температури во периоди од вчерашниот ден регистрирана е 30 проценти поголема потрошувачка во однос на истиот период за последните пет години, соопштуваат од ЕЛЕМ. „Од анализите...

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

Утрински | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Набавката на електрична енергија нема да ги покачи сметките за струја

ЕЛЕМ: Набавката на електрична енергија нема да ги покачи сметките за струја

МКД | пред 11 месеци

„Набавката на електрична енергија што се врши во овој период нема да влијае врз цената на електричната енергија односно нема да ги покачи сметките за струја затоа што негативните финансиски импликации...

ЕЛЕМ Редовно снабдување со електрична енергија на регуларниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдување со електрична енергија на регуларниот пазар

МТВ 1 | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби, информираат од ЕЛЕМ. Поради екстремно...

АД ЕЛЕМ го призна дефектот на РЕК Битола Се работи на случајот

АД ЕЛЕМ го призна дефектот на РЕК Битола: Се работи на случајот

Либертас | пред 11 месеци

„Техничкиот зафат во термоелектраната „Битола 3“ на кој од саботата наутро интензивно работеа стручни екипи на АД ЕЛЕМ и на РЕК Битола, заврши во текот на вчерашниот ден, и во фазата на синхронизација...

ЕЛЕМ За 30 проценти поголема потрошувачка на струја

ЕЛЕМ: За 30 проценти поголема потрошувачка на струја

Р.С. Европа | пред 11 месеци

Редовно се снабдуваат со струја домаќинствата и помалите компании кои се на регулираниот пазар за електрична енергија, соопштуваат од АД ЕЛЕМ. Во нивното соопштение се наведува дека вчера поради ниските...

УВОЗОТ НЕМА ДА ЈА ПОСКАПИ СТРУЈАТА Снабдувањето со електрична енергија се одвива редовно

УВОЗОТ НЕМА ДА ЈА ПОСКАПИ СТРУЈАТА: Снабдувањето со електрична енергија се одвива редовно

Телеграф | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Напукната цевка повторно го остави во дефект третиот блок од РЕК Битола

ЕЛЕМ: Напукната цевка повторно го остави во дефект третиот блок од РЕК Битола

Економски | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Снабдувањето со струја е редовно потрошувачката е зголемена

ЕЛЕМ: Снабдувањето со струја е редовно, потрошувачката е зголемена

Точка | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

Start.mk | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

Start.mk | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Снабдувањето со електрична енергија редовно потрошувачката зголемена

ЕЛЕМ: Снабдувањето со електрична енергија редовно, потрошувачката зголемена

Вистина | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и  во согласност со нивните потреби, информираат од АД ЕЛЕМ. -Во...

Вчера регистрирана 30 поголема потрошувачка на електрична енергија

Вчера регистрирана 30% поголема потрошувачка на електрична енергија

Фактор | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата  и  помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија  се одвива редовно и  во согласност со нивните потреби.  Во текот на вчерашниот ден целосно...

Снабдувањето со електрична енергија редовно потрошувачката зголемена

Снабдувањето со електрична енергија редовно, потрошувачката зголемена

Пулс 24 | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и  во согласност со нивните потреби, информираат од АД ЕЛЕМ. Во текот...

ЕЛЕМ Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

ЕЛЕМ: Редовно снабдувањето со струја на регулираниот пазар

Република | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и во согласност со нивните потреби. Во текот на вчерашниот ден целосно...

ЕЛЕМ Зголемена потрошувачката на струја увозот нема да влијае на цената

ЕЛЕМ: Зголемена потрошувачката на струја, увозот нема да влијае на цената

еМАГАЗИН | пред 11 месеци

Поради екстремно ниската температура, регистрирана е 30 проценти поголема потрошувачка на електрична енергија во однос на истиот период за последните пет години, се вели во соопштение на АД ЕЛЕМ. –  Сите...

ЕЛЕМ Снабдувањето со електрична енергија редовно потрошувачката зголемена за 30 проценти

ЕЛЕМ: Снабдувањето со електрична енергија редовно, потрошувачката зголемена за 30 проценти

Здравство 24 | пред 11 месеци

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива редовно и  во согласност со нивните потреби, информираат од АД ЕЛЕМ. -Во...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2017 · Приватност