Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот – Македонија повторно ќе оствари економски раст

ТВ Нова | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Кајгана | пред 11 месеци

Народна банка ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Макфакс | пред 11 месеци

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

Точка | пред 11 месеци

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата. „Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат...

Граѓаните должат кај банките 2 1 милијарди евра во кредити

Граѓаните должат кај банките 2,1 милијарди евра во кредити

+Инфо | пред 11 месеци

Фирмите и населението лани повеќе се задложувале кај банките, покажува последниот извештај на Народната банка (НБРМ). НБРМ оцени дека кредитните текови во последниот квартал ги надминаа очекувањата, со...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Нетпрес | пред 11 месеци

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор. Сигналите за стабилизација...

НБРМ Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

НБРМ: Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

Бизнис инфо | пред 11 месеци

Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат забрзување на месечниот раст на вкупните кредити на приватниот сектор, главно поттикнат од корпоративниот сектор. Кредитните текови во...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Пулс 24 | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

КАКО ЗАВРШИ БАНКАРСКАТА 2016  Пик на потрошувачките кредити

КАКО ЗАВРШИ БАНКАРСКАТА 2016: Пик на потрошувачките кредити!

Фактор | пред 11 месеци

Крајот на банкарската 2016 година завршува со раст на кредитната активност и кај фирмите и кај граѓаните. Последниот месец од ланската година ја зголеми потрошувачката, во пресерт на новогодишните празници....

Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот - Македонија повторно ќе оствари економски раст

Прес 24 | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Курир | пред 11 месеци

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор. Сигналите за стабилизација...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Start.mk | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Лидер | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Вечер | пред 11 месеци

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка ги анализираше сигналите и повлече потег – одлучи каматната стапка на благајничките...

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3 5 отсто

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3,5 отсто

Утрински | пред 11 месеци

Откако пред еден месец ја намали каматата од 4 на 3,75 отсто, сега каматната стапка пак се намалува на 3,5 отсто Нина Нинеска-Фиданоска Централната банка вчера извести дека повторно ја намалува каматата...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Актуелно24 | пред 11 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

Дневник | пред 11 месеци

Народната банка ја намали основната камата дополнителни 0,25 проценти, од 3,75 на 3,5 проценти. Таа е каматата по која банките купуваат записи кај НБМ и од која во голема мера зависи политиката по која...

Народната банка ја намали референтната камата за 0 25 процентни поени се чека банките да ги поевтинат кредитите

Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите

Сител | пред 11 месеци

Embedded video for Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени,...

НБРМ Намалена каматната стапка на благајничките записи на 3 5

НБРМ: Намалена каматната стапка на благајничките записи на 3,5%

Банкарство | пред 11 месеци

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

НБРМ Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

МТВ 1 | пред 11 месеци

Народна банка реши, каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 проценти поени и да изнесува 3,5 проценти. Од НБРМ соопштуваат дека ваквата реакција на монетарната политика...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Сител | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

24 вести | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Kаматната стапка на благајничките записи помала за 0 25 процентни поени

НБРМ: Kаматната стапка на благајничките записи помала за 0,25 процентни поени

МКД | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

+Инфо | пред 11 месеци

Народната банка (НБРМ) ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто. Централната банка ја зголеми и  понудата на благајнички записи...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Денешен | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Лидер | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Банките лани собрале повеќе заштеди но помалку дале кредити

Банките лани собрале повеќе заштеди, но помалку дале кредити

Утрински | пред 11 месеци

На годишна основа заклучно со октомври, депозитите пораснале за 3,8 отсто, додека, пак, кредитниот раст за истиот период изнесува само 1,8 проценти Нина Нинеска-Фиданоска Иако банките од земјава успеале...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0 25 проценти

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 проценти

Денар | пред 11 месеци

По намалувањето во декември 2016 година, на оваа седница беше одлучено каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички...

Народна банка ја намали основната каматна стапка од 3 75 на 3 5 проценти

Народна банка ја намали основната каматна стапка од 3,75 на 3,5 проценти

Локално | пред 11 месеци

Народна банка ја намали каматната стапка на благајничките записи, како основна каматна стапка од 3,75 на 3,5 проценти. Ова било одлучено на 10 јануари кога се одржала редовна седница на Комитетот за оперативна...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

ТВ Нова | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0 25 процентни поени

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0,25 процентни поени

Економски | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

A1on | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Намалена каматната стапка на благајничките записи

Намалена каматната стапка на благајничките записи

Алсат-М | пред 11 месеци

Народната банка на Македонија ја намали каматната стапка на благајничките записи за 0,25 отсто и сега таа изенсува 3,5 отсто. За еден месец ова е второ намалување на оваа камата, која е основа врз која...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Start.mk | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи

Прес 24 | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Макфакс | пред 11 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Точка | пред 11 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајнички записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајнички записи

Фактор | пред 11 месеци

НБРМ на вчерашната седница одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи да се намали задополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Слободна Македонија | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ја одржа редовната седница

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ ја одржа редовната седница

Бизнис вести | пред 11 месеци

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

НБРМ ја олабавува монетарната политика

НБРМ ја олабавува монетарната политика

Република | пред 11 месеци

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички...

Иако се уште нема Влада народната банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада: народната банка ја олабавува монетарната политика

еМАГАЗИН | пред 11 месеци

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

Вечер | пред 11 месеци

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони...

Иако се уште нема Влада Народна банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада, Народна банка ја олабавува монетарната политика

еМАГАЗИН | пред 11 месеци

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните...

Штедење Вкупна депозитна база во вредност од 5 милијарди евра

Штедење: Вкупна депозитна база во вредност од 5 милијарди евра

24 вести | пред 11 месеци

Вкупната депозитна база за прв пат надмина 5 милијарди евра, достигнувајќи досега највисоко ниво. Според  податоци, во ноември  пораст  има  и кај шедењето во денари  и  кај депозитите во девизи. Кон крајот...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2017 · Приватност