Расте бројот на туристи во земјава- Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Денешен

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Расте бројот на туристи во земјава – Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Start.mk

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Расте бројот на туристи во земјава- Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Курир

Според последните податоци на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во октомври 2016 година изнесува 69 412. Бројот на туристите во октомври 2016 година, во однос на октомври 2015 година,...

Расте бројот на туристи во земјава- Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Вистина

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Расте бројот на туристи во земјава- Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Прес 24

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Шпанија ја посетиле 75 милиони странски туристи

пред 4 месеци - KARIERA.mk

Шпанија ја посетиле речиси 75 милиони странски туристи во изминатата година, што е за десет проценти повеќе отколку во 2015 година. Повеќе од 74 милиони, веројатно 75 милиони странски туристи во 2016 година...

Се поголем бројот на туристи во земјава , особено во Скопје

пред 4 месеци - Пулс 24

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Расте бројот на туристи во земјава

пред 4 месеци - ТВ Нова

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Расте бројот на туристи во земјава – Скопје најпосетувано

пред 4 месеци - Република

Од година во година расте бројот на странски туристи во земјава. Македонија стана позната туристичка дестинација. Голем дел како резултат на владините субвенции за тур операторите, но и промоциите на земјава...

Шпанија ја посетиле 75 милиони странски туристи

пред 4 месеци - Start.mk

Шпанија ја посетиле речиси 75 милиони странски туристи во изминатата година, што е за десет проценти повеќе отколку во 2015 година, соопшти Светската туристичка организација . Повеќе од 74 милиони, веројатно...

Шпанија ја посетиле 75 милиони туристи во 2016.

пред 4 месеци - Лидер

Шпанија ја посетиле речиси 75 милиони странски туристи во изминатата година, што е за десет проценти повеќе отколку во 2015 година, соопшти Светската туристичка организација . „Повеќе од 74 милиони, веројатно...

Шпанија ја посетиле 75 милиони странски туристи

пред 4 месеци - Вечер

Шпанија ја посетиле речиси 75 милиони странски туристи во изминатата година, што е за десет проценти повеќе отколку во 2015 година, соопшти Светската туристичка организација . Повеќе од 74 милиони, веројатно...

Над една четвртина помалку туристи лани го посетиле Истанбул

пред 4 месеци - Дневник

Бројот на странските туристи во Истанбул минатата година е намален повеќе од четвртина во однос на оној во 2015 година, пишува „Хуриет дејли њуз“ повикувајќи се на податоци на регионалната служба на Министерството...

Туристите им бегаат - паднаа на ниво од 2004 година

пред 4 месеци - Фактор

Бројот на туристите во турското летувалиште Анталија падна лани на нивото од 2004 година, покажуваат информациите од општината. Во 2016 година странските туристите кои таму биле се 6 милиони или со 43%...

Над една четвртина помалку туристи лани го посетиле Истанбул

пред 4 месеци - Дневник

Бројот на странските туристи во Истанбул минатата година е намален повеќе од четвртина во однос на оној во 2015 година, пишува „Хуриет дејли њуз“ повикувајќи се на податоци на регионалната служба на Министерството...

Рекорден бројот на туристи во Шпанија

пред 4 месеци - Денар

Шпанија ја посетиле речиси 75 милиони странски туристи во изминатата година, што е за десет проценти повеќе отколку во 2015 година. „Повеќе од 74 милиони, веројатно 75 милиони странски туристи во 2016...

Нова топ дестинација, туристите трошат по 800 евра

пред 4 месеци - Фактор

Земјата ја посетиле лани 75 милиони туристи и тоа е за 10% повеќе отколку во 2015 година. Според Светската туристичка организација, лани во Шпанија секој турист потрошил по 800 евра. Ако се земе в предвид...

КЛИКНИ
kariera.mk