РЕЦЕПТ - Пекарски компири

на 1.2013 - Нова Македонија

Има многу рецепти за приготвување компири на пекарски начин, но овој е вистинскиот. Оди со секое месо, но и без него Состојки: 1-2 кг компири, 2 мали главици кромид, лажица маст, 50 г сланина, 2 домата,...

Млинци со месо од мисирка

на 1.2013 - MiGusto

Неодамна имавме гости од Србија и не потсетија на еден помалку заборавен рецепт типичен за овие балкански простори. Направивме феноменални млинци со мисиркино месо и воопшто не погрешивме. Млинци со месо...

Печено свинско месо

на 1.2013 - MiGusto

Вкусно, сочно, ровко. „Печење“ за мерак. Незаменлив деликатес за секоја поголема веселба или прослава. А, за правите гурмани мераклии на месо може и за обичен ручек. Печено свинско месо Подготовка: 20...

Пржени кнедли од компир и месо

на 1.2013 - MiGusto

Одлично мезе за прави гурмани или пак ручек за оние кои не милуваат преобилно да јадат. Како и да е, и едните и другите ќе бидат повеќе од задоволни. Добар апетит. Пржени кнедли од компир и месо Подготовка:...

Динстано месо во црвено вино

на 1.2013 - Мои рецепти

Состојки 1 кг. свинско месо 1/4 л. суво црвено вино 1/2 л. вода една лаж. брашно 2-3 моркови едно/две парч/ кромид зачини сол, бибер, ловоров лист Подготовка Едноставен начин на подготовка на месото,...

КЛИКНИ